Pet filmova koje morate pogledati ove jeseni

Postavljeno: 08.10.2023

Pet Oktobar je idealno vreme za gledanje filmova, posebno tokom hladnih jesenjih večeri kada možete uživati u udobnosti svog doma, umotani u ćebe, uz šlolju tople čokolade ili čaja i dobar film. Da bismo vam olakšali izbor, preporučujemo sledeće filmove za uživanje tokom jeseni:

October Sky (1999)
U ovom filmu, smeštenom u jesenje dane rudarskog gradića u Zapadnoj Virdžiniji, pratimo priču mladića Homera Hickama, koji sanja o svemirskim avanturama i koji kreće na put ostvarenja svojih snova. Na tom putu imaće problema i sa svojom sredinom, ali i porodicom, koja nema razumevanja za njegove snove.

Dead Poets Society (1989)
Profesor John Keating (Robin Williams) u ovom filmu inspiriše svoje učenike da razmišljaju izvan okvira. Film istražuje teme slobode, umetnosti i snova. Ovaj film će vas podsetiti da život treba živeti punim plućima.

You’ve Got Mail (1998)
Ova šarmantna romantična komedija smeštena u New York tokom jeseni pruža toplinu i romantiku koja se savršeno uklapa u ovaj godišnji period. Film prati dvoje ljudi koji se dopisuju putem e-maila, a i ne sanjaju da su suparnici u stvarnom životu.

The Village (2004)
„Selo“ je misteriozni triler smešten u šumovitu jesenju kulisu izolovanog sela. Ovaj film će vas uvući u svoju napetu atmosferu i držati vas zainteresovanim. Upustite se u ovu misterioznu avanturu.

God’s Crooked Lines (2022)
Radnja filma vrti se oko Alice Gould, hrabre detektivke koja dobrovoljno ulazi u svet psihijatrijske bolnice kako bi istražila neobičan slučaj ubistva koje se dogodilo u samom centru grada pre nekoliko meseci. Međutim, dok prati tragove i istražuje mračne tajne koje leže unutar zidova bolnice, sve je teže razaznati granicu između stvarnosti i njene lažne uloge.

M. J.
Foto: Pixabay, IMDb

Ostale vesti

back-to-top