U znaku Marije Sudimac

Postavljeno: 09.12.2015

Trofej Beograda 2015 u badmintonu

Članica kruševačkih Zmajeva osvojila je najsjajnija odličja u seniorskoj konkurenciji ženskih singlova i parova. I u muškim singlovima za seniore, u kojoj je bila najžešća konkurencija, član Zmajeva Dragoslav Petrović potvrdio dominaciju

Petnaesti Kup grada -Trofej Beograda 2015 u badmintonu okupio je oko 100 takmičara iz 10 badminton centara. Takmičenje, koje posle državnog šampionata ima najdužu tradiciju u zemlji a u okviru kojeg su, ovoga puta, održani seniorski A turnir i juniorski kup za igrače izrasta do 11 i do 15 godina, obeležila je 13-godišnja Marija Sudimac, jedina koja se dokopala dva zlatna odličja.

Članica kruševačkih Zmajeva osvojila je najsjajnija odličja u seniorskoj konkurenciji ženskih singlova i parova. U finalu singla Sudimac je savladala Bojanu Jovanović (BK Dinamo, Pančevo), dok je u okršaju za zlato u dublu, u kojem je nastupila sa svojim klupskom saigračicom Natašom Pavlović, bila bolja od Bojane Jovanović i Anje Velemir (BK Ravens KG, Kragujevac).

– Presrećna sam. Pre pola meseca sam u Kragujevcu stigla do svog prvog trofeja na seniorskim A turnirima, a u Beogradu sam došla do još dva. Doduše, kao što je bio slučaj u Kragujevcu i ovde mi je posao bio olakšan s obzirom da je naša najuspešnija badmintonka Milica Simić, i ovoga puta, nastupila jedino u konkurenciji mešovitih parova. I ovaj turnir je pokazao da svakim danom napredujem i da se trud na treninzima više nego isplati – ispričala je Marija Sudimac.

U muškim singlovima za seniore, u kojoj je bila najžešća konkurencija, član Zmajeva Dragoslav Petrović je nastavio svoj niz nepobedivosti. Do svog petog uzastopnog trijumfa na A turnirima (na turniru u Kragujevcu nije učestvovao zbog obaveza na međunarodnoj sceni) aktuelni državni prvak stigao je pobedom u finalu nad Ilijom Pavlovićem iz BK Novi Sad. U reprizi prošlogodišnjeg finala sa Kupa grada Petrović je slavio u dva seta.

– Od početka turnira bio sam maksimalno fokusiran i koncentrisan. Imao sam veliki motiv da odbranim prošlogodišnji pehar i prezadovoljan sam što sam uspeo u tome. Na putu ka zlatu bilo je mnogo teških mečeva, a drago mi je da je i ovaj turnir pokazao da imamo mnogo kvalitetnih seniora – istakao je Petrović.

U konkurenciji muških parova trijumfovali su Borko Petrović – još jedan član kruševačkih Zmejva – i Miodrag Kaličanin (BK Beograd), koji su u finalu savladali branioce trofeja Igora Bjelana (BK Beograd) i Iliju Pavlovića.

Milica Simić je, kao i lane, stigla do zlata u mešovitom dublu, s tim da joj je ove godine partner bio Igor Bjelan (prošle godine igrala sa Dragoslavom Petrovićem). U finalu miksova Simićeva i Bjelan pobedili su brata i sestru Iliju i Natašu Pavlović.

U konkurenciji igrača uzrasta do 13 i do 15 godina dva zlata su pripala članovima Zmajeva, a po jedno igračima BK Ravens KG i BK Dinamo.

Ostale vesti

back-to-top