ŽRK Napredak 12, najuspešnija seniorska ekipa u 2022. godini

Postavljeno: 17.01.2023

Gradski ženski rukometni klub Napredak 12  trenutno je drugi na tabeli Super “B” Lige Srbije. Prethodni uspesi, krunisani vrhunskim rezultatima na kraju prošle godine, kao i uspostavljeni visoki sportski ciljevi, doneli su ovog klubu značajno priznanje. ŽRK Napredak 12 proglašen je za najuspešniju seniorsku ekipu u 2022. godini, a to priznanje dodelio im je Sporstki savez grada Kruševca

Svakako da je lepo kada posle stprljivog i kvalitetnog rada neko to ume da prepozna i nagradi. Međutim, mi se u klubu ne opterećujemo priznanjima, već se pažnja usmerava na rad, disciplinu i napredovanje. Protekle godine smo uspeli da svojim napornim i dobrom atmosferom u klubu izborimo ulazak u Super „B“ ligu. Naš cilj i plan je bio da nastavimo u istom ritmu i da bar dve sezone igramo taj rang takmičenja. S obzirom na to da smo nastavili sa dobrim igrama, ukazala nam se šansa da se iste godine borimo za sam vrh takmičenja, odnosno u za ulazak u elitnu Super „A“ ligu- rekla je direktorka GŽRK Napredak i legenda ženskog srpskog rukometa, Liljana Maksić, rođena Knežević.

Ljiljana Maksić, direktorka GŽRK Napredak 12

Da je o izvesnoj budućnosti u bilo kom sportu, pa i rukometnom, teško govoriti, svesna je i Maksićka, koja dalje za naš portal kaže:

Trenutno smo drugi na tabeli i na dobrom putu smo da ostvarimo prelazak na najviši nivo takmičenja. Iskrena da budem, u hodu se navikavamo na tu mogućnost, dajući sve od sebe. Konkurencija je jaka , sport je to. Postoji dosta razloga da verujemo u uspeh, ali bez obzira na ishod, naš cilj je već ostvaren. Pripremaćemo se za narednu sezonu. Ne volim  unapred da dajem obećanja, jer poučena svojim iskustvima stečenim kroz dugogodišnju karijeru, sve može lako da se okrene u nekom drugom smeru, tako da, polako, videćemo.

Priznanje za najuspešniju seniorsku ekipu ogleda se u tome što je ekipa uspela da u samo dve sezone zaredom, „preskoči“ dva ranga i uđe u odmeravanje snaga sa elitnim klubovima.

Veoma je teško  i ne pamtim da je neka ekipa u dve sezone za redom, preskočila dva ranga takmičenja i našla se u eliti. Zbog toga moramo  u svim segmentima igre, organizacije, i finansijski da budemo potpuno spremni. S obzirom na to da imamo ogromnu podršku ljudi koji vole sport, a pre svega dobro su upućeni u rad i organizaciju i stvaranje jednog vrhunskog tima potrudićemo se da ove godine, iako neplanirano, ostvarimo cilj i ženski rukomet vratimo tamo gde je uvek  trebalo da bude, u vrhu. Smatram da Kruševac kao grad to zaslužuje – istakla je Maksićka.

Najzalužnije za postignute rezultate svakako su same igračice, ali i stručni štab na čelu sa Igorom Rakićem, poručuju iz kluba. Uz veliku zahvalnost svima koji su podržali njihov rad, u tom  klubu posebno se zahvaljuju gradu Kruševcu, sponzoru Luss Textile, te generalnom direktoru Trajala Milošu Neneziću, predsedniku FK Napredak na, kako navode, ogromnoj savetodavnoj, sportskoj i finansijskoj podršci.

V.M.

 

Ostale vesti

Komentari

  1. . kaže:

    👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

1 thought on “ŽRK Napredak 12, najuspešnija seniorska ekipa u 2022. godini

Comments are closed.

back-to-top