Ministru Gašiću priznanje na Dan opštine Varvarin

Postavljeno: 19.09.2023

Opština Varvarin 23. septembra obeležava svoj Dan i godišnjicu Varvarinske bitke, a redovna sednica Skupštine opštine održana je 18. septembra na kojoj su donete odluke o najvišim priznanjima koja će Opština dodeliti ove godine istaknutim i zaslužnim pojedincima i organizacijama koji su u proteklih godinu dana doprineli njenom razvoju

– Zvanje „Počasni građanin opštine Varvarin“ dodeljuje se po prvi put i to priznanje dobiće Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. Plakete opštine Varvarin biće uručene ministarki za demografiju i populacionu politiku Dariji Kisić, ministru sporta Zoranu Gajiću i Predškolskoj ustanovi „Naša radost“.Tradicionalno dodeljujemo Plakete i Zahvalnice opštine Varvarin, novčane nagrade đacima generacije, osvajačima nagrada sa Republičkih školskih takmičenja, ali i najboljem studentu i sportisti – rekla je Violeta Lutovac predsednica Opštine Varvarin.

Na dnevnom redu 27. sednice lokalnog parlamenta našlo se 12 tačaka, među kojima su najznačajnije bile one koje su se odnosile na izglasavanje predloga odluka o dodeli najviših opštinskih priznanja povodom 23. septembra, Dana opštine Varvarin.

Nakon razmatranja predloga odluka o dodeli zvanja “Počasni građanin opštine Varvarin” i dodeli Plaketa i Zahvalnica opštine Varvarin, odbornici su razmatrati i usvojili Izveštaj nezavisnog revizora o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta opštine Varvarin za 2022. godinu.

Na dnevnom redu našli su se i predlog rešenja o prestanku mandata direktora Opštinske biblioteke Varvarin, ali i predlog rešenja o imenovanju direktora ove ustanove.
Između ostalog, odbornici su usvojili i finansijske izveštaje JKP “Varvarin” i JP “Rasveta Varvarin” za 2022. godinu, sa Izveštajem nezavisnog revizora o reviziji finansijskih izveštaja, ali i predlog rešenja o davanju saglasnosti Predškolskoj ustanovi “Naša radost” na veći broj upisane dece po vaspitnim grupama.

Kada je u pitanju samo obeležavanje Dana opštine, biće organizovan tradicionalni turnir u malom fudbalu 22. septembra, kao i izložba radova sa likovno – literarnog konkursa „Kursula megdandžija“, a tog dana, sa početkom od 21 čas, biće održan i koncert Amadeus Benda. U nedelju, sa početkom od 11 sati, biće održan 12. Etno festival, na kome nastupa Radiša Urošević.

M. J.
Foto: Instagram stranica Opština Varvarin

Ostale vesti

back-to-top