Rukometašice Napretka 12 u borbi za titulu prvaka Super B lige

Postavljeno: 07.02.2023

Ne prestaju priče i nagađanja šta je moglo, a šta nije u osmini finala Kupa Srbije rukometašica Napretka 12 i Vojvodine iz Novog Sada koju je trećeplasirani tim ARKUS lige sa severa zemlje pobedio u gostima vicešampiona Super B lige 18:25.

Iako arhivirana rukometna epizoda u GZRK Napredak 12 biranim rečima govore o svemu, a najviše o borbi za šampionsku titulu. Valja reći da je uoči Kup utakmice učinjeno sve kako bi domaći tim izvadio vizu za dalji plasman u Kupu. Predsednik kluba Igor Šljivić je obelodanio imena prinova u klubu.

Angažovali smo golmana Natašu Savko iz Nove Pazove, dve rukometašice iz niške Naise, Milicu Mihajlović i Jovanu Veljković kao i Suzanu Tošić iz Prijepolja. Verovali smo da će nam biti od koristi- istakao je Šljivić.

Rezultat je demantovao sve one koji su bili u Hali sportova. Direktorka Ljiljana Maksić je žalila što one rukometašice, koje su bile najzaslužnije za drugo mesto u prvom delu sezone, protiv Vojvodine, nisu dale ni 30 odsto znanja i umeća.

 

Ekipa se ne stvara preko noći. Imamo snage da u nastavku Super B lige ostvarimo cilj-viši rang. Naš put od drugog do prvog mesta neće biti lagan, ali smatram da ovu priliku nećemo i ne smemo prokockati. Strpljenje i vreme je naš saveznik– poručila je Maksić.

LJ.Marković

Ostale vesti

back-to-top