“Zjapina” na otvaranju Milijinih dana

Postavljeno: 15.04.2024

Ovogodišnju, treću po redu Pozorišnu reviju „Milijini dani“ sutra od 20 časova otvoriće predstava „Zjapina“ Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“

Prema tekstu Miloša Latinovića i Stefana Gajića, koji je takođe i režirao ovaj pozorišni komad, priča prati Vuka Babića na njegovom putu iskupljenja.

Pozorišna revija „Milijini dani“ organizuje se u čast preminulog prvaka kruševačkog pozorišta, Milije Vukovića. Kruševačka publika će imati prilike da od 16. do 21. aprila uživa u predstavama koje su pripremile pozorišne trupe iz drugih gradova Srbije.

Knjaževsko-srpski teatar Kragujevac će u sredu od 20 časova odigrati „Odumiranje“, dok će dan kasnije u istom terminu, Narodno pozorište Niš izvesti predstavu „Seme“.

U petak će se na Maloj sceni realizovati komad „Bog masakra“ od strane Kraljevačkog pozorišta, dok će u subotu i to u dva termina, od 18 i 20 časova, prikazati predstava „Noć bogova“ Samostalne produkcije Beograd.

Pozorišnu reviju će na Maloj sceni zatvoriti predstava „Top je bio vreo“ Narodnog pozorišta iz Prištine, koja je na programu u nedelju od 20 sati.

N.L.

 

Ostale vesti

back-to-top