Počinju Milijini dani

Postavljeno: 18.04.2023

U čast Milije Vukovića, proslavljenog kruševačkog glumca, u Kruševačkom pozorištu će od sutra do 23. aprila biti održana revija pozorišnih predstava „Milijini dani“.

Milijine dane otvara predstava kruševačkog pozorišta „Čudo u Šarganu“, koju je režirao Nebojša Bradić po tekstu Ljubomira Simovića. Premijera ove predstave održaće se sutra u 20h.

U četvrtak od 20h, odigraće se monodrama Nenada Jezdića „Knjiga o Milutinu“.

Predstava Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara „Čehovljeva soba“ koju je režirao Nikola Zavišić igra se u petak 21. aprila od 20h.

U subotu, pred publikom će biti predstava Teatra 91 iz Aleksinca „Tetka od milion dolara“ po adaptaciji i režiji Branislava Nedića.

Narodno pozorište iz Prištine predstaviće se u nedelju, 23. aprila predstavom „Ona koja raspušta vojske“ prema tekstu i režiji Bobana Skerića, inspirisana motivima Aristofanove komedije Lizistrata

Ideja „Milijinih dana“ je da se u njegovom gradu i na sceni matičnog pozorišta izvode predstave teatara iz gradova gde je najčešće gostovao. Njih je dosta, budući da se doajen srpskog glumišta u svojoj plodonosnoj karijeri ostvario više od 150 uloga, kako na matičnoj sceni tako i širom regiona. Pritom, pored pozorišnih, ostvario je i značajan broj filmskih i televizijskih uloga. Naša publika pamti ga po ulozi Mitra iz serije „Selo gori, a baba se češlja“.

M.Milošević

 

 

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top