„Milijini dani“ u Kruševačkom pozorištu

Postavljeno: 15.04.2022

U čast Milije Vukovića, proslavljenog kruševačkog glumca, u Kruševačkom pozorištu će od 15. do 21. aprila biti održani „Milijini dani“, revija pozorišnih predstava. Milijini dani započeli su juče, kada je u foajeu Pozorišta otvorena izložba i predstavljena monografija posvećena ovom glumcu. U narednim danima ljubitelji pozorišta moći će da pogledaju još jednu izložbu i šest predstava pozorišta iz Kruševca, Užica, Niša, Kragujevca i Prištine, onih u kojima je Milija ostavio veliki i značajni trag

Milijine dane otvara nova pozorišna predstava kruševačkog pozorišta „Čudo u Šarganu“, koju je režirao Nebojša Bradić po tekstu Ljubomira Simovića. Premijera ove predstave održaće se u dva termina, u petak i subotu, 15. i 16. aprila od 20 časova.

U nedelju od 18 časova, održaće se izložba slika autorke Marije Komarac okupljenih pod nazivom „Ljubav i istina“. Istog dana, od 20 časova, igraće se predstava Narodnog pozorišta iz Prištine, „Sumljivo lice“ po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Milana Neškovića.

Predstava Knjaževskosrpskog teatra Joakim Vujić „Kragujevac opet plače, al sad od sreće“ ,koju je režirao Dragan Jakovljević po tekstu Novice Savića, igra se u ponedeljak, 18. aprila u 20 časova.

U utorak, pred publikom će biti predstava Narodnog pozorišta iz Niša „Gde smo ono stali“, po tekstu Marjana Todorovića, a u režiji Nenada Todorovića.

Narodno pozorište iz Užica predstaviće se u sredu, 20. aprila predstavom „I to se zove ljubav“ po tekstu Mari Šizgal, a u režiji Ksenije Krnajski.

„Milijine dane“ zatvoriće prva srpska opera „Na uranku“, zajedničku projekat Kruševačkog pozorišta i Kulturnog centra, u režiji Dragoljuba Bajića.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top