U Hitnoj preko 500 pregleda za nedelju dana

Postavljeno: 15.04.2024

Za proteklih sedam dana Služba hitne medicinske pomoći zabeležila je ukupno 506 pregleda, od čega je 149 puta intervenisano na terenu, a 357 Kruševljana je došlo samostalno do ambulante

Skoro polovina od ukupnog broja pregleda obavljena je tokom vikenda kada je Hitna pomoć, kao i obično, imala povećan obim posla i neprestano obavljala preglede kojih je ukupno, po evidenciji, bilo 220.

– Tokom proteklog vikenda obavili smo 48 pregleda na terenu i 172 u prostorijama ambulante. Početkom nedelje zabeležena su dva pada motociklista koji su tom prilikom zadobili lakše telesne povrede i nakon blagovremene reakcije naših ekipa, zbrinuti su u urgentni prijem. Povećan je i broj pacijenata sa povišenom telesnom temperaturom i respiratornim infekcijama koje nisu specifične za ovaj period godine – navela je dr Milica Marjanović.

Zbog povećane koncentracije alergena u vazduhu, kao i svakog proleća, povećan je broj pacijenata koji boluju od plućnih bolesti i skloni su alergijama. Kod njih se ređe javlja osip kao simptom i alergijska reakcija, već su učestalija gušenja, škripanje u grudima, jak kašalj, kijanje, curenje iz nosa i slično, te se takvim pacijentima savetuje povećan oprez.

J.S.

 

Ostale vesti

back-to-top