Zakoračite u Bulgakovljevu nesvakidašnju svakodnevicu

Postavljeno: 06.08.2022

Leto je vreme odmora i opuštanja te mnogi tada uplove u svet književnosti jer konačno mogu da odvoje vreme za to. Knjiga je uvek dobro društvo na plaži i bazenu, a kako biste lakše odlučili koja će vam ovog leta praviti društvo, naša redakcija je pripremila preporuke za čitanje. Ana Arsić, studentkinja srpskog jezika i književnosti, danas vam preporučuje jedan čuveni ruski klasik.

Šta biste pomislili kada bi Đavo lično došao da vas ubedi da Bog postoji? Upravo ovakvom situacijom počinje najpoznatije delo Mihaila Bulgakova, ,,Majstor i Margarita“, roman koji krase brojna filozofska pitanja, slike ruskog društva, ali i specifičan humor zbog kojeg čitaocu i junaci carstva tame postaju dopadljivi.

Pun neočekivanih preokreta i fantastičnih motiva, ovaj roman prikazuje nam sve strane onih paralela sa kojima se susrećemo kroz život, antagonizme koji se javljaju između društva i umetnika, Boga i Đavola, umetnika i same umetnosti, te ističe kakva je uloga ljubavi na putu koji vodi ka susretu takvih suprotnosti.

Bilo da vam se čita roman o romanu ili roman u romanu, bilo da želite da saznate koliko je žena poput Margarite spremna da se žrtvuje zbog ljubavi ili vam pažnju privlači mačak koji govori i poseduje magične moći, slojevitost ,,Majstora i Margarite“ daće odgovore na sva vaša pitanja i povesti vas u dalek svet koji povremeno zaliči i na ovaj koji nas svakodnevno okružuje. Mogućnost da se ovo delo interpretira i razume na različite načine jedan je od najvećih njegovih kvaliteta, ali i garant da će svako u stranicama ovog romana pronaći nešto što će mu se posebno dopasti ili ga zaintrigirati.

Ana Arsić

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top