Zajednička akcija „Borbe“ i „Večernjih novosti“ – Donacija Kulturnom centru Kruševac

Postavljeno: 06.07.2021

Ukupno 67 naslova iz izdavačkog opusa „Večernjih novosti“ donirano je danas Kulturnom centru Kruševac u zajedničkoj akciju koju Kompanija Novosti realizuje sa časopisom „Borba“. Jedna od razlog zbog kojeg je deo redakcije „Borbe“ posetio Kruševac i KCK je i poslednji broj ovog časopisa, koji se bavi jubilejom – 650 godina od osnivanja grada

– Ovo je bila samo jedna u nizu naših akcija, nedavno smo donirali knjige u Smederevu i u Nišu, nastavićemo i u budućnosti sa donacijama vrendih naslova – kaže Andrija Jorgić, direktor časopisa „Borba“, odakle je prošle godine donirano 99 izdanja za Osnovnu školu u Bačini, gde je više od 4.000 knjiga izgorelo u požaru.

– U najnovijem broju časopisa upravo smo pisali o Lazarevom gradu, sa velikom tradicijom od 650 godina postojanja, želeli smo da istaknemo da je grad Kruševac prepun znamenitosti, poznatih lica, prelepe okoline, poput Jastrepca, Rasine i ovo je još jedna prilika da apelujem na građane da i ove godine definitivno obiđu našu zemlju i da naravno,jedna od destinacija bude Kruševac.

Direktorka Kulturnog centra Kruševac zahvalila se na donaciji i poseti redakcije “Borbe”, koja se od trenutka ponovnog izlaženja isprofilisala kao periodičnik koji se bavi temama kulture, turizma, ekologije, starih. Besplatne primerke časopisa mladi novinari i urednici delili su danas na Trgu mladih i Kruševljanima.

– Zaista nam je drago što smo domaćini direktoru i saradnicima časopisa, koji su prepoznali značaj Kruševca u godini kada proslavljamo veliki jubilej-650 godina grada – kaže Violeta Kaplarević, direktorka KCK.

I.R.

Ostale vesti

back-to-top