Voda za piće u Ćićevcu verovatno od ponedeljka

Postavljeno: 06.08.2021

Prvi preliminarni rezultati analize vode koju je uradio kruševački Zavod za javno zdravlje pokazali su da je voda kojom se sa sistema Ćelije snabdevaju meštani Ćićevca ispravna za piće. U Zavodu kažu da se konačni rezultati očekuju u ponedeljak (9. avgust)

Zbog izmeštanja magistralnog cevovoda Kruševac-Ćićevac, na potezu Maskare- Bošnjane, stanovnici Ćićevca vodu nisu imali od prošlog petka do nedelje uveče, kada su dobili tehničku vodu.

Dve uzastopne analize koje je uradio Zavod za javno zdravlje pokazale su da je voda ispravna, i mikrobiološki i hemijski, a kako bi se i konačno potvrdila njena ispravnost, potrebno je da tri uzastopna uzorka budu ispravna.

U Zavodu kažu da te rezultate očekuju u ponedeljak, te da će se tada voda kojom se sa sistema Ćelije snabdevaju meštani Ćićevca, najverovatnije proglasiti ispravnom za piće.

 Do tada, stanovnici Ćićevac pijaćom vodom snabdevaće se iz stacionarnih cisterni raspoređenih na osam lokacija, te jedne pokretne locirane u centru Ćićevca na trgu.

D.P.

Ostale vesti

Komentari

  1. SOFIJA kaže:

    E zato sam ja kupila nobelov aparat za vodu i znam da pijem cistu, preciscenu i sigurnu vodu.

1 thought on “Voda za piće u Ćićevcu verovatno od ponedeljka

Comments are closed.

back-to-top