Voda u Ćićevcu ispravna za piće

Postavljeno: 13.04.2021

Voda iz gradskog vodovoda u Ćićevcu od danas se ponovo može koristiti za piće i pripremanje hrane, saopšteno je u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje. Tako su okončani problemi Ćićevčana sa vodosnabdevanjem, nastali zbog oštećenja magistralnog cevovoda

Stručno mišljenje o ispravnosti vode za piće u opštini Ćićevac, Zavod za javno zdravlje saopštio je nakon rezultata analiza uzastopih uzoraka vode uzimanih od 6. do 8. aprila. 

Podsetimo, havarija na magistralnom cevovodu Kruševac – Ćičevac dogodila se krajem prošlog meseca. Do oštećenja je došlo  tokom izvođenja radova na izradi pristupnih saobraćajnica za potrebe izgradnje Moravskog koridora, a bez vode ostalo 2.100 domaćinstava, odnosno, 6.500 ljudi u naseljenim mestima Mrzenica, Grad Stalać, Stalać, Lučina, Ćićevac  i Pojate. Opština Ćićevac je zbog toga proglasila vanrednu situaciju.

Direktor kruševačkog Vodovoda, Vladimir Milosavljević rekao je tada da je reč o velikom oštećenju, te da će se Vodovod potruditi da ga sanira u roku od pet dana.  Kvar je, međutim, saniran za četiri dana, a meštani Ćićevca su dobili tehničku vodu. Sve do danas, do konačne potvrde Zavoda za javno zdravlje, ona se nije mogla koristiti za piće i pripremanje hrane, a korisnike je pitkom vodom Vodovod Kruševac snabdevao pokretnim i stacionarnim cisternama.  

Troškove sanacije kvara na magistralnom cevovodu pokrila je firma izvođač radova na izgradnji Moravskog koridora.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top