Više kontrola, manje prekršaja

Postavljeno: 24.11.2020

U Rasinskom okrugu je, u okviru koordiniranog inspekcijskog nadzora sprovođenja protivepidemijskih mera, u prethodnoj nedelji sprovedeno 449 kontrola. U 51 objektu je utvrđeno ukupno 75 nepravilnosti, pokazuju podaci Rasinskog upravnog okruga, u koji se slivaju podaci republičkih i inspekcija lokalnih samouprava, koje učestvuju u zajedničkom nadzoru

– Najviše nadzora u Rasinskom okrugu, 363, su izvršile komunalne inspekcije, potom sanitarna 29, tržišna 15, turistička 9, veterinarska 8, inspekcija za rad 4 i ostale inspekcije 21 nadzor. Medju utvrđenim nepravilnostima, ukupno ih je bilo 75, najviše je onih koje se odnose na nekorišćenje lične zaštitne opreme korisnika 18, zaposlenih 9, nekorišćenje dezinfekcionih sredstva  i nedržanje fizičke distance po 14, nepostojanje dezobarijera 9, dok ograničeno radno vreme nije poštovalo 8 kontrolisanih subjekata – navodi Dejan Jovac, šef odseka opštih poslova u Rasinskom upravnom okrugu.

Prema tim podacima u protekloj nedelji izvršeno je više nadzora, a zabeležen je sličan broj nepravilnosti u odnosu na prethodnu nedelju. 

Kruševačka komunalna inspekcija je tokom protekle nedelje izvršila 240 nadzora, a primenjujući nedavno usvojene Izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje su joj dale za to ovlašćenja, za šest objekata u kojima je utvrdila nepravilnosti izdala je prekršajne naloge, odnosno mandatne kazne. 

U pet slučajeva je u ugostiteljskim objektima utvrđeno nepoštovanje fizičke distance, dok je u jednoj situaciji zabeleženo prekoračenje radnog vremena. 

Zajednički inspekcijski nadzori koji se rade od 28. oktobra sprovode se u korodinaciji i dogovoru načelništva upravnog okruga sa predstavnicima lokalnih samouprava. Kontrolišu se objekti i mesta na kojima bi, usled nepoštovanja protivepidemijskih mera, moglo da dodje do širenja zaraze, odnosno tržni centri, trgovinski lanci, prodavnice, pijace, mesare, javni prevoz, kozmetički saloni… 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top