Vidovdanski memorijal – Velikani kruševačkog boksa

Postavljeno: 27.06.2024

Četvrti po redu bokserski memorijal održan je u fiskulturnoj sali Ekonomske škole u organizaciji Bokserskog kluba „14. oktobar – Kruševac 037“. Vidovdanski pehar kao najbolji na turniru osvojio je Kruševljanin Andrija Vukadinović

Kruševljani su imali prilike da vide 21 meč, dok je 13 domaćih takmičara boksovalo na samom turniru koji je bio podeljen u dva dela. Prvo su se održale borbe boksera sa manje iskustva, dok su u drugom delu učestvovali iskusniji takmičari.

Ujedno je održano i poslednje kolo Regionalne lige Šumadije i Pomoravlja gde je BK „14. oktobar – Kruševac 037“ u konkurenciji od 28 klubova osvojio prvo mesto.

Kao ekipni šampioni, kruševački bokseri će predstavljati Šumadiju i Pomoravlje na Kupu Srbije. Takmičenje će se održati na Zlatiboru od 27. do 30. juna gde će učestvovati osam najboljih klubova iz države.

Takođe, Vuk Vukajlović je dobio pehar kao najbolji pojedinac u sezoni 2023/24. On je u ovoj godini osvojio zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju „Zlatna rukavica“ u konkurenciji omladinaca do 75 kilograma.

– Pre desetak dana je boksovao za reprezentaciju Srbije na međunarodnom turniru u Severnoj Makedoniji gde je osvojio zlato pobedivši sve protivnike iz regiona koji su učestvovali. Pored Zlatibora, Vukajlović će imati još jednu proveru na međunarodnom turniru u Vojvodini, nakon čega slede pripreme reprezentacije za Svetsko prvenstvo omaldinaca. Nadam se da će dobiti poziv, dok je Josijević takođe kandidat za reprezentaciju – rekao je predsednik i trener BK „14. oktobar – Kruševac 037“, Dragiša Milojević.

N. L.

Ostale vesti

back-to-top