Vaterpolisti Palilule pašće protiv Rasine

Postavljeno: 06.11.2020

Vaterpolisti kruševačke Rasine sa dozom optimizma očekuju subotnji duel u 19 sati, kada im u goste dolazi VK Palilula. Oba tima imaju isti skor – po dva poraza

Kruševljani su u godini jubileja, četiri decenije postojanja, plasmanom u Prvoj A ligi ostvarili najveći uspeh, iznedrili veliki broj igrača koji su na skeneru mnogih klubova u najelitnijem rangu, ali u prva dva susreta ovogodišnjeg šampionata nisu imali sreće i završili su ih porazima u duelima sa novobeogradskim Vukovima i Proleterom iz Zrenjanina.
Sa Valjevom nisu se sastali zbog kovid pozitivnih igrača protivničkog tima, pa tako VK Proleter i Vukovi, koji imaju po tri utakmice i pobede, vode na tabeli.

-Naš budžet u odnosu na Proleter je neuporediv. Isto je i sa Vukovima iz Novog Beograda, Valisom i VK Valjevo. Pokušaćemo i nadam se uspeti da se izborimo i sa takvim ekipama, koje izdvajaju velike pare za kupovinu igrača iz drugih gradova. Mi to nismo u prilici, ali smo spremni na beskompromisnu borbu sa rivalima u želji da budemo među najbolje plasiranim ekipama – kaže prvi stručnjak Rasine Vladimir Tomašević.

Kruševljani očekuju i podršku vernih pristalica u subotu protiv VK Palilula i trijumf.

Rasina, inače, ove godine proslavlja četrdeseti rođendan. Klub je osnovan 5. juna 1980. godine, a stariji ljubitelji vaterpola kažu da se vaterpolo u Kruševcu prvi put igrao još pre pola veka, na Zapadnoj Moravi kod šipova mosta u Jasici. Golove su vozom iz Beograda dopremili kruševački studenti šezdesetih godina, Momir Dragićević, Miomir Minaković i drugi.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top