Otvoreni dan u Krombergu – prilika koju je iskoristilo više od 120 sugrađana

Postavljeno: 07.11.2020

Kako izgleda proces izrade jednog kablovskog snopa? Kako izgleda radno mesto naših prijatelja ili rođaka koji rade u kompaniji? Kako uopšte izgleda kompanija Kromberg i Šubert koja trenutno zapošljava 1300 zaposlenih? Kakvi su uslovi rada u kompaniji? Ovo su, ocenjuju u kompaniji najčešća pitanja koja građani Kruševca i okoline postavljaju zaposlenima u Krombergu i Šubertu. Zato su uveli praksu da svoja vrata otvore sugrađanima i daju im priliku da dobiju odgovore na ova pitanja. Takvu priliku Kruševljani su imali sredinom ove nedelje, a narednu će dobiti već 12. novembra

„Velika zainteresovanost za nešto nepoznato ili za nešto što stvara podeljena mišljenja u društvu postoji oduvek. Sa ciljem da svi zainteresovani dobiju odgovore, kompanija Kromberg& Schubert Srbija DOO Kruševac, organizovala je „Otvoreni dan“ za sve zainteresovane građane koji imaju prijatelje, rodbinu ili poznanike koje rade u kompaniji“ navodi se u saopštenju kompanije Kromberg nakon realizovanog događaja.

Svi gosti kompanije, dodaje se, imali su priliku da vide unutrašnjost fabrike i „osete duh fabrike koja raste i razvija se. Svi gosti imali su priliku da se upoznaju sa procesom proizvodnje i nauče dosta novih stvari o kompleksnosti jednog kablovskog snopa“.

– Kako smo kao kompanija već neko vreme meta kritika i komentara pozitivnih i negativnih, zelimo da dozvolimo svima da dođu kod nas u goste i da se uvere u uslove koje nudi naša kompanija – objasnio je menadžer ljudskih resursa kompanije Miloš Stojadinović.

– Prijatno smo iznenađeni da je više od 120 ljudi došlo na ovaj događaj i provelo zanimljivih sat vremena sa nama. Uz maksimalan oprez i poštovanje svih preventivnih mera, gosti su bili podeljeni u dva termina i nekoliko razdvojenih grupa. Sve grupe imale su domaćine iz Odeljenja ljudskih resursa ali i drugih odeljenja koji su konstantno odgovarali na sva pitanja i upoznavali goste sa interesantnim činjenicama o fabrici – rekao je Stojadinović, dodajući da je zadovoljan pohvalama koje je kompanija dobila i za organizovanje ovog događaja, ali i za, kako je rekao, za čistoću pogona i otvorenost domaćina, spremnih da odgovore na brojna pitanja.

On je najavio i da će novi Otvoreni dan biti organizovan već 12. novembra u 17,30, kako bi istu priliku dobili i ostali zainteresovani građani.

– Prilikom ove posete svi će imati priliku da vide i deo fabrike u kojem se razvijaju dva nova projekta koja će tokom 2021. obezbediti 2000 sigurnih radnih mesta za narednih devet godina, koliko traje ciklus jednog novog modela automobila. Cilj nam je da ostanemo najveći poslodavac u Kruševcu i Rasinskom okrugu sa 2000, a nadamo se i više, uspešnih i zadovoljnih zaposlenih – navodi Stojadinović.

Izvor i foto: Kromberg&Shubert Srbija DOO Kruševac

Ostale vesti

back-to-top