JKP Kruševac: Spremni smo za zimu

Postavljeno: 06.11.2020

Javno komunalno preduzeće Kruševac danas je predstavilo mehanizaciju i vozila koja su pripremili za čićenje javnih površina u predstojećoj zimskoj sezoni. Najavljuju i novogodišnje kićenje grada krajem meseca

”Zimska smotra” – tako je nazvana akcija predstavljanja opreme koju će Javno komunalno preduzeće  tokom zimskih meseci angažovati za održavanje lokalnih saobraćajnica i javnih površina. Na placu ispred JKP danas je izloženo 21 vozilo: 17 specijalizovanih za čišćenje snega, sa daskama i posipačima i 4 transportna koja će služiti za dopremanje potrebnih količina soli i ostalog materijala na teren.

Kako je novinare obavestila Snežana Radojković, direktorka JKP Kruševac, ovo preduzeće ma zalihama ima i 30 tona soli, što je dovoljna količina za celu zimsku sezonu.

– Radimo puno na tome da iz sezone u sezonu uvek spreminiji dočekamo zimu i eventualne padavine. Ove godine ponovili smo se sa tri nove specijalizovane mašine, to su traktor marke Solis, mini bager i JCB marke trojka. U narednim danima stiže i kamion Kiper, nosivosti 12 kubika – rekla je Radojković.

Ovoj svojevrsnoj prezentaciji prisustvovali su i predstavnici gradske uprave koji, kako je saopštio Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnice, ovih dana obilaze preduzeća odgovorna za održavanje puteva i javnih prostora u zimskom periodu.

– Ono što smo danas videli je impresivno. Prošle nedelje smo imali sličnu smotru i u Kruševacputu, tako da sada možemo reći da su ova dva preduzeća preduzela sve da građani spremno dočekaju zimu i budu bezbedni na putevima – ocenio je Jovanović.

Goran Milić, šef Službe mesnih zajednica, objasnio je da se radi i na pripremi seoskih puteva, te da je većina njih u, kako je rekao, dobrom stanju, a da će radovi vezani za rekonstrukciju ovih saobraćajnica biti obavljani u kontinuitetu.

Inače, iz Javnog komunalnog preduzeća najavljuju i da će i ove godine u gradu biti postavljena novogodišnja rasveta. Sa ovim poslom krenuće krajem meseca, a novogodišnji ukrasi i lampice bi trebalo da zasvetle 15. decembra.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top