Varvarin dobija novi rentgen aparat

Postavljeno: 12.09.2020

U Domu zdravlja Vlastimir Godić u Varvarinu u toku je demontaža starog i postavljanje novog rentgen aparata, za čiju je nabavku sredstva donirala Ambasada Japana u Beogradu

Dok traju radovi, pacijenti iz Varvarina preusmeravaju se u kruševački Dom zdravlja
Sredstva za nabavku novog rentgen aparata u iznosu od 76.000 evra, Ambasada Japana je varvarinskom Domu zdravlja donirala krajem prošle godine. U toku je deomontaža postojećeg rentgen aparata koji je star preko 40 godina i očekuje se da nov aparat bude instaliran u narednih mesec, do mesec i po dana.

Uporedo sa demontažom starog aparata, radi se i na unutrašnjem uređenju Radiološke službe- krečenje i gletovanje zidova prostorija, spuštanje plafona, postavljanje novog poda i novih elektroinstalacija, a sredstva za ove radove u iznosu od preko million dinara obezbedila je opština Varvarin.

U varvarinskom Domu zdravlja kažu da će zahvaljujući ovoj donaciji Varvarin imati jedan od najsavremenijih rentgen aparata u Okrugu, a sve dok se ne instalira nov aparat, pacijenti iz ove opštine preusmeravaće se u Radilošku službu kruševačkog Doma zdravlja.

U međuvremenu, Ministarstvo zdravlja odobrilo je varvarinskom Domu zdravlja sredstva u iznosu od million i po dinara , za krečenje i sanaciju mokrih čvorova u ovoj zdravstvenoj ustanovi, tako da će se uskoro krenuti i sa tim radovima.

Inače, Amabasada Japana u Srbiji od 1999. godine podržava projekte koje sprovode lokalne samouprave i do sada je realizovano više od blizu 230 projekata u oblasti zdravstva i obrazovanja.Pomoć je pre svega usmerena na ugroženo stanovništvo u ruralnim sredinama širom Srbije.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top