Vrtić “Golub mira” dobija nov krov

Postavljeno: 12.09.2020

Radovi na rekonstrukciji krova vrtića “Golub mira“ privode se kraju i tokom naredne nedelje vrtić u naselju Ujedinjene nacije dobiće novi krov. Sredstva za ovu investiciju u iznosu od pet miliona dinara obezbeđena su preko MInistarstva pravde. Rekonstrukciji krova prethodilo je postavljanje nove ograde oko dvorišta vrtića

Prema rečima Vesne Živković, direktorke Predškolske ustanove “Nata Veljković”, projekat izgradnje novog krova podržan je od strane Ministarstva pravde, na osnovu javnog konkursa za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

– Konkurs je raspisan krajem maja, a konkurisali smo jer smo već imali pripremljen projekat za kompletnu rekonstrukciju krova vrtića Golub mira. Sa zamenom već dotrajalog krovnog pokrivivača, pored veće bezbednosti dece i zaposlenih, obezbediće se i bolja energetska efikasnot zgrade, što direktno utiče na održivi razvoj kako samog vrtića tako i naše lokalne zajednice – kazala je Živković, dodajući da će biti postavljen potpuno novi krov na površini od 1.200 kvadrata, sa hidroizoladijom, novim olucima i okapnicama.

Rekonstrukciji krova prethodilo je postavljanje nove ograde oko dvorišta vrtića, u dužini od 400 metara, a sredstva za ovu investiciju obezbeđana su iz gradskog i budžeta republike, te PU “Nata Velković”.

Tokom prehodnog perioda, renovirana je i unutrašnjost vrtića, od krečenja do nabavke novih stolica, stolova i posteljine a postavljen je i video nadzor koji je bio neophodan jer je vrtić nekoliko puta do sada obijan.

Vrtić “Golub mira” sagrađen je pre 35 godina , a pored mališana iz naselja Ujedinjene nacije, pohađaju ga i deca iz Čitluka, Vučaka i Mačkovca. Vrtić trenutno pohađa 95 mališana, od ukupno upisanih 210 dece.

Inače, kao i u svim ostalim kruševačkim vrtićima, i u ovom se poštuju sve propisane mere prevencije u borbi protiv korona virusa. Dezinfikuje se kompletan prostor , na ulazu decu dočekuju vaspitači gde se beskontaktno meri temperatura i dezinfikuju ruke. Roditeljima nije dozvoljen ulazak u vrtić.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top