Vakcinisano 80 korisnika Gerontološkog centra

Postavljeno: 30.12.2020

Fajzerovu vakcinu protiv korona virusa danas je, uz saglasnost korisnika ili staratelja,  primilo 80 korisnika kruševačkog Gerontološkog centra

Stiglo je 80 vakcina, koliko je i Gerontološki centar tražio  na osnovu toga koliko je korisnika dobilo dozvolu da primi vakcinu, te obavljenog pregleda lekara i uvida u zdravstveni karton korisnika – kazao je epidemiolog Dragan Vuksanović, uz napomenu da među korisnicima usluga Gerontološkog centra, ima i onih koji ih nekih razloga ne mogu da prime ovu vakcinu.

Uz podsećanje da su stara lica u domovima za stare na vrhu liste prioriteta za vakcinu protiv korona virusa, Vuksanović je najavio da će za ostale rizične grupe, nove količine vakcine stizati sukcesivno u narednim danima.  

Prema rečima direktorke Jelene Mijajilović, epidemiološka situacija u kruševačkom Gerontološkom centru je stabilna, a poslednji kovid pozitivan korisnik registrovan je 12. decembra . U ovom trenutku, kako je kazala,  nema zaraženih korona virusom, svi korisnici su afebrilni  i dobrog su opšteg stanja.  

U kruševačkom Gerontološkom centru trenutno boravi 170 korisnika.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top