Utisci sa vakcinacije: Po slovu Hipokratove zakletve

Postavljeno: 23.01.2021

Piše: Ljubiša Marković

U kruševačkoj  Hali sportova, određenoj za masovnu vakcinaciju, sve je u znaku Hipokratove zakletve. Ovako bi, telegrafski rečeno, glasio izveštaj sa mesta u kome su sportisti ustupili teren ekspertima Doma zdravlja za vakcinaciju, među kojima i zaposlenima u Dečijem dispanzeru

Na jednom od osam punktova, dr Mila Miletaković i medicinske sestre Vesna Radojkovic i Jasmina Kocić. Uigran tim besprekorno obavlja posao.

Mi smo od utorka na ovom zadatku. Bez problema obavljamo ono za šta smo se i školovale, a sve zarad zdravlja pacijenata – objašnjava dr Mila Miletaković.

Saznajemo da u Halu sportova dolaze oni koji su se prijavili, a ispoštovali su i sve one koji zele da se vakcinišu, a nisu se prijavili. U vreme nase posete gužve nije bilo.

 – I da ih bude mnogo više, završićemo sve kako treba. Iskustvo nas je naučilo da je uz ljubaznost, važno da budemo pre svega stručni, a mi to jesmo – dodaje medicinska sestra Vesna Radojković, čijoj se veštini u davanju vakcine ne može ništa zameriti.

I medicinska sestra Jasmina Kocić zadovoljna je radom i redom sa narodom koji dolazi da se vakciniše.

Najvažnije je da smo obostrano svesni značaja vakcinisanja. U takvom odnosu sve je pozitivno i to je ono što nas iz zdravstva raduje, a tako se i narod ponaša – naglašava Jasmina Kocić, a sa njom se slaže i Nadica Borovac, takođe medicinka sestra u timu za vakcinaciju.

Priče iz Hale sportova na najbolji način svedoče o shvatanju potrebe vakcinisanja, a rad zaposlenih u Dečijem dispanzeru Doma zdravlja u Lazarevom gradu je maksimalmo profesionalan.

Ostale vesti

back-to-top