Ponovo imunizacija u „Kromberg i Šubertu“, nagrade za vakcinisane

Postavljeno: 27.10.2021

Za današnju akciju vakcinacija prijavilo se 110 zaposlenih, od kojih je oko 70 odsto  za prvu dozu. Mogli su da prime Fajzer ili Sinofarm, a vakcinu Sputnjik treba da dođu u Dijagnostički centar

Kompanija „Kromberg i Šubert“ planira još ovakvih akcija jer 30 odsto vakcinisanih nije dovoljno. Teže da dostignu brojku od više od 60 odsto vakcinisanih, a menadžer ljudskih resursa Milan Stojadinović napominje da rade dosta na promociji te da su  počeli sa nagradnim igrama za vakcinisane radnike.

Nagrade su od kućnih aparata do porodičnih putovanja. Imamo i nagradnu vožnju Porše automobila, pošto ih kompanija proizvodi, tako da dobitnici idu na Navak stazu gde će moći tri sata da provedu sa Andrejom Kulundžićem i Mladenom Alvirovićem – objasnio je  Stojadinović.

U toj kompaniji planiraju da pokrenu akciju isplaćivanja novčanog bonusa za vakcinisane.

Borislav Ivanov je jedan od zaposlenih koji se danas vakcinisao. Dvoumio si između Fajzer i Sputnjik vakcine, a dostupnost prve mu je olakšala odluku.

Danas sam primio prvu dozu vakcine. Generalno znamo zašto treba primiti, bolje da se vakcinišemo nego da se razbolimo – prokomentarisao je.

Kompanija „Kromberg i Šubert“ je u jednom trenutku imala više od 100 zaraženih radnika ili onih koji su u izolaciji, dok je sada zbog korone odsutno njih 65. To utiče na rad kompanije, iziskuje da oni koji rade preuzmu deo obaveza, a pored toga javila se potreba za radnim subotama.

U ovoj kompaniji je do sada organizovano pet akcija vakcinacije, tri za zaposlene u kruševačkoj firmi i dve za zaposlene u sestrinskoj firmi u Severnoj  Makedoniji.

Ljudi iz druge zemlje koji pređu toliko kilometara da se vakcinišu ovde shvataju značaj same vakcine, koja je jako bitna kako bi pobedili u borbi sa koronom – napomenula je dr Marina Kostić, direktorka Doma zdravlja Kruševac.

Podsetila je da su ovakve akcije bile organizovane i u drugim kompanijama i javnim ustanovama.

Maja Marković, direktorka Regionalne privredne komore Kruševac, navela je da se beleži trend rasta obolelih među radnicima, te da je, kao prethodnog decembra najviše slučajeva u velikim kompanijama.

U saradnji sa Domom zdravlja ponovo smo pokrenuli inicijativu imunizacije u samim kompanijama zbog sve većeg broja obolelih u Kruševcu i Srbiji. Cilj je sačuvati zdravlje, ali i sačuvati stabilnost privrede i radnih mesta – poručila je ona.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu je do sada prvom dozom vakcinisano 51,2 odsto punoletnih, drugom 49, 2 odsto, a trećom dozom 16,9 odsto.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top