U JKP „Kruševac“ vakcinacija protiv kovida i sezonskog gripa (VIDEO)

Postavljeno: 12.11.2021

Kruševački Samostalni sindikat organizovao je u JKP „Kruševac“  vakcinaciju zaposlenih protiv kovida i sezonskog gripa. Očekuje se više od 100 vakcinisanih

Predsednik Samostalnog sindikata u JKP Kruševac Marko Marković napominje da većina radnika, oko oko 90 odsto, nije vakcinisana protiv kovida te da su se sada odazvali ovoj akciji. 

– Što se tiče radnika koji rade na terenu, nismo imali obolelih, ali smo ih imali u ostalim kolektivima. S obzirom da se kovid širi i da naši radnici vrše uslugu iznošenja smeća u mnogim drugim organizacijama, odlučili smo da se vakcinišemo kako bi zatitili sebe i druge rekao je on.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Kruševac, Saša Nešić, napominje da će biti još kolektiva koji će organizovati vakcinaciju i da su javna komunalna preduzeća specifične službe koje su usko vezane sa stanovništvom te otuda ovakva odluka.

Direktorka Doma zdravlja, dr Marina Kostić je napominje da je JKP ovom akcijom dalo pozitivan primer.

– Mi smo i ranije bili u kompanijama, ali nikad do sada nismo imali ovoliko veliki broj zaposlenih koji je izrazio želju da se vakciniše prokomentarisala je ona.

Danas su dostupne vakcine Fajzer i Sinofarm, kao i vakcine protiv sezonskog gripa. 

Jedan od zaposlenih u JKP „Kruševac“, koji već 25 godina radeći na iznošenju smeća,  odlučio je da primi  prvu dozu vakcine protiv kovida.

– Svaki građanin treba da primi vakcinu, ovo je na zdravlje porodice i svakoga. Odlučio sam se da je primim kako se virus ne bi širio dalje. Nije to ništa opasno niti štetno po zdravljekazao je, a izabrao je kinesku vakcinu jer je, kako je kazao, u njoj „mrtav virus“.

Iako su više pažnje privukle vakcine protiv kovida, zaposleni su mogli da prime i vakcinu protiv sezonskog gripa, a to je učinila i direktorka JKP „Kruševac“, Snežana Radojković.

– Ja sam primila sve tri doze vakcina protiv kovida, ali s obzriom na to da naši gosti iz Doma zdravlja vrše vakcinaciju protiv sezonskog gripa ja sam se prijavila da primim tu vakcinu jer smo mi neprekidno u kontatku sa sugrađanima istakla je ona.

Veoma je zadovoljna odlukom sindikata da vakciniše zaposlene u ovom preduzeću i pre svega joj je drago što je proradila svest radnika u vezi sa vakcinom.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top