Potpisani ugovori za subvencije za zamenu stolarije: Manji trošak, a topliji dom

Postavljeno: 12.11.2021

Stara stolarija na deset kuća i stanova u Kruševcu biće zamenjena uz subvenciju Grada Kruševca i Ministarstva energetike, što će omogućiti da se sugrađani, koji su na ovaj način podržani, bolje greju za manje novca

Desetoro korisnika iz Kruševca potpisalo je danas ugovore sa Gradskom upravom o subvencijama za zamenu stolarije. Sugrađani koji su izabrani na konkursu dobijaju po 60.000 dinara za taj posao. Novac su obezbedili Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Kruševac, po 300 hiljada dinara. 

-Drago mi je da možemo da pomognemo privatnim domaćinstvima da poboljšaju energetsku efikasnost. Ovo je samo početak, potrudićemo se da učestvujemo u drugim projektima Ministarstva vezanim za energetsku efikasnost. Na ovaj konkurs je stiglo 39 prijava što nam pokazuje da je interesovanje veliko i da su ovakvi projekti opravdani – kazala je gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, koja je potpisala ugovore sa korisnicima. 

Stolariju na kući staroj više od osam decenija na ovaj način će zameniti Ljiljana i Živorad Mitrović.

-Kuća je napravljena 1939. godine, ima 85 kvadrata, stolarija nikada nije menjana i zato nam je ovo veoma značilo, prižila nam se šansa da rešimo taj problem. Grejemo se na drva, ponekad dogrevamo, uključujemo peć na struju, ali bude hladno pogotovu su kada su vetar i mraz. Očekujemo do  nam sada bude toplije i da trošimo manje novca za ogrev kazala je Ljiljana Mitrović. 

Milorad Ristić će promeniti storaliju na kući staroj 25 godina:

-U današnje vreme svaka pomoć je dobrodošla, mi sami to ne bi mogli da uradimo. Trenutno se grejem na drva, na šporet, svake godine po 600 do 700 evrea dam za ogrev. Nadam se da ćemo smanjiti troiškove, sada je gas u opticaju, razmišljam o tome. 

Radove na zameni stolarije će izvoditi preduzeće “Sunce Marinković” iz Kragujevca, koje je izabrano na javnom konkursu. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top