Uskoro prijava za zamenu stolarije

Postavljeno: 13.07.2021

Grad Kruševac dobio je sredstva za sprovođenje mera energetske sanacije stambenih objekata u vlasništvu fizičkih lica, uskoro bi trebalo da bude raspisan javni poziv za izvođače radova, potom i za građane zainteresovane da zamene dotrajalu stolariju. Projekat je vredan 1,2 miliona dinara, a prednost će imati vlasnici stambenih objekata manje kvadrature, sa više članova domaćinstva

Projekat koji će biti realizovan u više gradova širom Srbije, a koji sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike, u okviru realizacije Programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja efikasnog korišćenja energije u 2021. godini, ima za cilj uštedu energije i njeno racionalno korišćenje, te smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Kruševac je jedan od gradova u kojima će biti sproveden ovaj pilot projekat, a u Gradskoj upravi kažu da se očekuje da u narednih desetak, petnaest dana biti raspisan javni poziv za izvođače radova.

– Biće raspisana dva javna poziva, jedan za izvođače radova, drugi za fizička lica. Građani zainteresovani za zamenu stolarije moći će sa liste izvođača da odaberu ko će da im izvodi radove, a zatim će, sa predračunom od izabranog izvođača, konkurisati na drugom javnom pozivu – kaže Ivan Parezanović, pomoćnik gradonačelnice za ekologiju.

Prema rečima Parezanovića, zainteresovani građani će uz prijavni formular morati da prilože i dokaz o vlasništvu objekta, uknjiženju, broju članova domaćinstva, perdračun izvođača i ostala dokumenta po konkursu.

– Prvi uslov da bi neko konkurisao je da je zaista neophodna sanacija stolarija, a prednost će imati vlasnici stambenih objekata manje kvadrature i sa više članova domaćinstva – kaže pomoćnik gradonačelnice za ekologiju.

Pedeset odsto sredstava za sanaciju stolarije obezbediće Grad Kruševac i Ministarstvo rudarstva i energetike, a ostalih 50 odsto je učešće građana. Ukoliko interesovanje bude veliko, projekat sanacije stambenih objekata biće nastavljen i u narednim godinama, a pored subvencija za zamenu stolarije, građani će tada moći da konkurišu i za solarne panele i zamenu kotlova.

D.P.

Ostale vesti

Komentari

  1. Ivan kaže:

    Da ….Neko ce da se opari lepo. Prozor bio 150€ ,sada je 300€ . Pola da drzava a pola das ti i opet dodje kao da si sam dao. Neka hvala. Sda ce poceti uvoz.stolarije.pa.ce da kupimo i kvalitetnije i jeftinije.

1 thought on “Uskoro prijava za zamenu stolarije

Comments are closed.

back-to-top