Život piše romane: Dao otkaz u EPS-u zbog fudbala

Postavljeno: 13.07.2021

Slučaj Miodraga Miletića, bivšeg čuvara mreže kruševačkog Napretka, sada trenera golmana, za mnoge je bio prvorazredno iznenađenje, čak i za sportiste i većinu ljubitelja fudbala. On je, naime, svojevremeno dao otkaz u Elektrodistribuciji zbog fudbala, što je bilo kao grom iz vedra neba u gradu pod Bagdalom

Svi su mi govorili da to nije dobar potez, iako sam tada bio golman Napretka. Najuporniji je bio otac, koji je smatrao da pravim životnu grešku. Ostao sam, međutim, dosledan odluci da svoj život posvetim sportu i ne kajem se – tvrdi naš sabesednik.

Po okončanju golmanske karijere imao je priliku, sa Zvonkom Petrovićem, da bude na kormilu prvog tima. Školovanje golmana u superligašu Napretku uvek mu je bilo prioritet.

– Nikada nisam gledao na vreme koje provodim na treningu. Obostrano poštovanje dalo nam je dobre rezultate. Iznedrio sam golmane koje bi poželeo svaki klub, a mnogi su nastavili karijeru u inostranstvu. Jedan od njih je Lazić, ali su tu i mnogi drugi – priča Miletić.

Njegovi treninzi su uvek bili zanimljivi golmanima, jer je dobro znao da samo raznovrsnim vežbama može da učini dobro svakom od niih. Otuda i ne čudi kada je od selektora Fudbalskog Saveza Srbije Nenada Milovanovića za Mladu reprezentaciju dobio poverenje trenera državnog tima.

– Bio sam i u mlađim selekcijama na istom zadatku, a kruna mog rada bi bila u najboljem timu Srbije – poručuje Miodrag Miletić.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top