Poziv roditeljima da se prijave za vidovdansku akciju “Treće dete”

Postavljeno: 11.06.2021

Gradska uprava grada Kruševca i Komisija za sprovođenje mera populacione politike, pozvala je roditelje koji još nisu podneli zahtev, a ispunjavaju uslove, da se prijave za tradicionalnu akciju „Treće dete“ koja će biti organizovana u okviru vidovdanskih svečanosti

Pravo na poklon čestitku ovoga puta imaju roditelji koji su u periodu od 15. decembra prošle, do 15. juna ove godine dobili (ili će dobiti) treće, četvrto ili peto dete.

U pozivu se precizira da roditelji koji ispunjavaju uslove za poklon čestitku, treba da se jave u kancelariju broj 29 Gradske uprave grada Kruševca najkasnije do utorka, 15. juna, kako bi ostvarili ovo pravo.

Akcija “Treće dete” se tradicionalno organizuje dva puta godišnje, pred Vidovdan i pred Novu godinu. Tada bebe rođene u prethodnih šest meseci, koje su treće, četvrto ili peto dete u porodici, od Grada Kruševca dobijaju poklon čestitku od osam hiljada dinara.

Ova vidovdanska akcija je 68. po redu. Prethodne dve su, zbog specifičnih epidemioloških uslova, održane bez uobičajene svečane dodele poklon čestitki u Mozaik sali gradskog zdanja, već su novčani iznosi porodicama uplaćeni na namenske tekuće račune. Ovoga puta, veruju organizatori, vratićemo se tradiciji svečanog uručenja ovog novčanog podsticaja porodicama sa više dece.

U junu prošle godine poklon dobilo 58 novorođenčadi, odnosno njihovih porodica, a u decembru se na spisku dobitnika našla 51 porodica, za šta je u gradskom budžetu bilo izdvojeno 408 hiljada dinara.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top