U toku obnova horizontalne signalizacije

Postavljeno: 05.05.2020

Obnavljanje postojeće  horizontalne saobraćajne signalizacije planirano je na svim lokacijama u gradu, a radovi se izvode za vreme policijskog časa. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, posao bi trebalo da bude završen u narednim danima

Koristimo vreme kada nema saobraćaja na ulicama da obnovimo kompletnu horizontalnu signalizaciju u gradu, a što će svakako doprineti većoj bezbednosti kretanja i vozila i pešaka. Desetak radnika je angažovano na ovim poslovima i ukoliko nam vremenski uslovi dozvole, u narednih nekoliko dana posao će biti završen – kaže Dragi Marković, direktor JP “Poslovni centar”, preduzeća koje je od prošle godine preuzelo poslove održavanja horizontalne signaliazacije.

Marković podseća da “Poslovni centar” od uvođenja vanrednog stanja građanima ne naplaćuje parkiranje ni na obeleženim parkinzima u gradu ni  u javnim garažama, te da je garaža kod Dijagnostičkog centra data na raspolage zaposlenima u Opštoj bolnici i ovdašnjem Domu zdravlja. Istovremeno, zakupci poslovnih prostora kojima je onemogućen rad zbog vanrednog stanja, “Poslovni centar” u ovom periodu  ne plaćaje zakupninu.

Od pre nekoliko dana ponovo rade obe zelene, kvantaška i robna pijaca, uz sprovođenje kompletnih mera prevencije u borbi protiv korona virusa. 

Pre i posle radnog vremena vrši se kompletan dezinfekcija  radnih površina i podova, na ulazima su dezobarijere, a obavezna je i dezinfekcija ruku,  za šta je zadužen radnik Poslovnog centra koji tokom celog radnog dana stoji na ulazu. I prodavci i kupci u obavezi su da nose zaštitne maske i rukavice i svako ko to ne poštuje, ne može da uđe na pijacu – napominje Marković, dodajući da se od svih koji se nađu na pijaci očekuje i poštovanje propisane fizičke distance.

Prema njegovim rečima, većina građana koji dolaze na kruševačke pijace poštuje sve  propisana mere preventive.

Građani su savesni, aliuvek ima izuzetaka i dešava se da pojedinci pokušavaju da uđu na pijacu bez maske ili rukavica. To ne dozvoljavamo i tako će ostati sve dok bude bilo potrebe – kaže Marković, uz poziv građanima da se ponašaju odgovorno zbog svoje i bezbednosti drugih.

Inače, sa radom je otpočeo i kafić Poslovnog centra u zgradi Doma sindikata, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite kada su u pitanju ugostiteljski objekti.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top