U ŠOSO “Veselin Nikolić” takmičenje i revija

Postavljeno: 29.04.2022

Škola „Veselin Nikolić“ danas je bila domaćin 23. Republičkog takmičenja učenika srednjih škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, koji su se nadmetali u znanju i veštinama u tekstilstvu i kožarstvu. Đaci su najpre rešavali test znanja, a potom su izrađivali praktični zadatak, pravljenje džepa na kecelji. Ovim povodom domaćini su priredili modnu reviju u školskom holu, a njihovi vešto skrojeni kostimi oduševili su sve.

Na takmičenju je učestovalo devetoro učenika iz Niša, Kraljeva, Pančeva, Pirota i Kruševca. Najbolje se pokazala učenica ŠOSO „Veselin Nikolić“ Suzana Karajović, koja je ostvarila maksimalan broj poena. Drugo mesto pripalo je Ljiljani Ignjac iz Pančeva, a treće Momiru Vidakoviću iz Niša.

Na kraju takmičenja, učenici ŠOSO „Veselin Nikolić“ izveli su modnu reviju u holu škole.

-Danas sam bila „Sara Bubamara“, kostim koji sam nosila smo nedavno upotrebili i u predstavi koji smo izvodili na FeŠTU. Svi naši kostimi su profesionalni i  kreativni – kaže Suzana Karajović, učenica ŠOSO „Veselin Nikolić“, koja je osvojila prvu nagradu.

Njena školska drugarica, Stefana Dodić, kaže da je uživala u takmičenju, a posebno u modnoj reviji.

Nosila sam dugu crnu haljinu, koja je bila predivna i verujem da se i ostalima dopala-navodi ova učenica zavšnog razreda smera konfekcijski šivač.

Profesorka praktične nastave i teorijskih predmeta, Olivera Zajić, smatra da su učenici na ovom takmičenju pokazali originalnost.

Ovo je 23. takmičenje, žao nam je što se nismo okupili u većem broju, jer je korona učinila svoje, pa neki od kolega iz drugih gradova nisu mogli da prisustvuju. Ovaj put smo priredili i reviju kostima, a kostimi su nešto što uvek izazove oduševljenje kod ljudi. Ove kostime smo pravili za potrebe naše dramske sekcije koja se zove „Kreativni kutak“, a gosti su imali priliku da vide ono što mi radimo i zaista smo ponosni na radove naših učenika – navodi ona.

U realizaciji ovog takmičenja učestvovali su Gradska i Školska uprava, Turistička organizacija Kruševac, Leganca, Brammy, Prva tehnička škola i Konfekcija Simić.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top