Održana cvećarska radionica u dvorištu ŠOSO „Veselin Nikolić“

Postavljeno: 27.09.2023

Na početku realizacije projekta „Iskoristi svoje mogućnosti“, Udruženje „Osmeh na dlanu“ u saradnji sa Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom i ŠOSO „Veselin Nikolić“ održalo je cvećarsku radionicu za nekadašnje učenike ove škole. Mladi su produktivno proveli svoje vreme, i uz pomoć profesora, naučili su kako se sadi i gaji cveće

Ispred Udruženja „Osmeh na dlanu“, koje daje podršku i pomaže deci i mladima sa smetnjama u razvoju obratila se Svetlana Ivanović, zamenik predsednika ovog Udruženja:

– Mladi koji su pohađali ovu školu došli su da nauče kako se sadi cveće, kako bi malo ulepšali dvorište škole. Sledećeg meseca nas očekuje krojačka radionica, a u novembru ćemo organizovati radionicu kartonaže na kojoj će učenici tri smera ove škole praviti čestitke za Novu godinu. Predviđena su i dva izleta- na rezervat „Osredak“ i Naupare, kao i jedna sportska radionica na Slobodištu – ističe Ivanović.

Na samoj završnici projekta 3. decembra, kada se obeležava i Međunarodni dan osoba sa invaliditetom biće održana zajednička humanitarna izložba svih ovih radova na Trgu glumaca.

Projekat finansira Grad Kruševac uz podršku Kancelarije za mlade.

O. Milićević

Ostale vesti

back-to-top