U Socijalističkoj partiji svečanost povodom dana osnivanja Foruma žena

Postavljeno: 03.09.2021

Svečanim skupom i akcijom dobrovoljnog davanja krvi Forum žena kruševačkog Odbora Socijalističke partije Srbije obeležio je jubilej, 12 godina od osnivanja Jelena Đorđević, predsednica Foruma žena kruševačkog SPS-a, napomenula je da je on osnovan pre svih ostalih u Srbiji te podsetila da se ta stranka od početka zalagala za rodnu ravnopravnost, te davala priliku ženama da aktivno učestvuju u političkom životu naše zemlje.

-Mi smo zadovoljne. Iza sebe imamo veliki broj tradicionalnih manifestacija. Između ostalog imamo najveću mrežu dobrovoljnih davalaca krvi, kao i hor Art ansambl „Majka Jevrosima“ i sijaset drugih stvari poput besplatnog letovanja za decu sa posebnim potrebama, kao i za teško obolelu decu i njihove porodice. Veoma sam ponosna na svaku svoju drugaricu, jer se zna koliko je ženama, pored svakodnevnih obaveza, teško da izdvoje vreme i rade ovo što radimo mi – rekla je Jelene Đorđević, predsednica Foruma žena SPS-a u Kruševcu.

Prisutne je pozdravio vd predsednika Gradskog odbora SPS-a Siniša Maksimović, naglasivši važnost porodice i žena, kao i njihovu nezamenljivu ulogu u politci.
Dame, žene, majke su najodgovornije za zdrave porodice. One su stub porodice, a porodica mora da bude na prvom mestu. SPS se zalaže da žene budu ravnopravne, da rade na najodgovornijim mestima i da našoj zemlji daju veliki doprinos – kazao je Maksimović.

U sklopu obeležavanja jubileja članice Foruma žena su se priključile redovnoj akciji davanja krvi, koju organizuje Crvni krst, te tim humanim činom pomogle u prikupljanju zaliha koje, nažalost, uvek nedostaju.

S.M.

Ostale vesti

Komentari

  1. Srdjan kaže:

    Dok god je Siniša tu predsednik ima da imaju 2%

1 thought on “U Socijalističkoj partiji svečanost povodom dana osnivanja Foruma žena

Comments are closed.

back-to-top