U Rasinskom okrugu đaci ostaju u klupama

Postavljeno: 18.10.2021

Od danas (ponedeljak, 18. oktobar), prema odluci Tima za škole, na kombinovani model prelaze srednjoškolci iz škola sa područja Beograda, Vrnjačke Banje i Šapca, što znači da će đaci iz Rasinskog okruga nastaviti da svakodnevno dolazi u školu.

U školi neće biti samo učenici pojedinačnih odeljenja koja su zbog više potvrđenih slučajeva korone prešla na kombinovani ili onlajn model i oni koji su u karantinu zbog potvrđene korone kod nekog od ukućana.

Prema prošlonedeljnim podacima u Kruševcu je na kombinovanoj nastavi bilo 28 odeljenja, a u Trsteniku jedno. Na onlajnu su bili samo đaci iz dva odeljenja u kruševačkim školama.

Takođe, u prethodnoj sedmici, na osnovu koje se donosi odluka o modelu koji se primenjuje od 18. oktobra, korona je, prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, potvrđena kod 164 đaka iz Rasinskog okruga, među kojima je 124 učenika iz Kruševca, 15 iz Trstenika, devet iz Aleksandrovca, osam iz Brusa, sedam iz Varvarina i jedan iz Ćićevca.

U nedelji koja joj je prethodila zabeležen je 161 slučaj oboljevanja među đacima u Rasinskom okrugu, dok je nedelju dana ranije bilo 129 slučajeva oboljevanja školaraca.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top