U Napretku umereni optimizam pred gostovanje Javoru

Postavljeno: 04.08.2020

Prvenstvo Super lige Srbije nastavlja se već sutra, kada Napredak gostuje u Ivanjici Javor Matisu, koji je u prvom kolu poražen u Lučanima od Mladosti 

FK Napredak je novo prvenstvo otvorio porazom u Kruševcu od Partizana (1:3), ali je ekipa delovala disciplinovano i odgovorno u ofanzivi, znala je da zapreti i pokazala je potencijal za koji svi veruju da će kako sezona bude odmicala sve više dolaziti do izražaja.

Utakmicu je obeležila i teška povreda golmana Mladena Živkovića, koja je “naterala” rukovodstvo Napretka da ekspresno pronadje naslednika. Izbor je pao na Miloša Ostojića, koji je došao u Kruševac posle isteka ugovora sa Spartakom.

Prvenstvo se nastavlja već sutra, kada Napredak gostuje u Ivanjici Javor Matisu, koji je u prvom kolu poražen u Lučanima od Mladosti.

– Idemo ekipi koja u principu nije promenila mnogi igrača u odnosu na prošlu godinu, imaju blagu prednost možda zato što su uigraniji. Naši igrači moraju da vole dres Napretka, moraju da rade. Utakmica sa Partizanom je pokazala da momci imaju srce i želju i nema daljeg odstupanja. Igra se 19 kola u ovoj polusezoni, moramo da igramo sa svima i gledaćemo da izvučemo što bolji rezultat – kaže šef stručnog štaba Dragan Ivanović. 

Debitantski nastup u dresu Napretka Srđana Kočića obeležen je velikim golom protiv Partizana. Mladi igrač koji je došao iz Kolubare kaže da će pokušati da i u Ivanjici bude strelac.

– Gol je plod cele ekipe, svi smo radili za to, a ja sam bio u toj situaciji da dam gol. Potrudiću se da postignem još jedan…

Utakmica 2. kola Super lige Srbije između Javor Matisa i Napretka igra se na stadionu kraj Moravice sutra od 19 sati.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top