Trajalovo „biti ili ne biti“ u subotu u Pirotu!

Postavljeno: 30.04.2021

Ova subota biće radna za fudbalere Trajala. Prvog maja igra se 30. kolo Prve lige Srbije u kome „gumari“ gostuju u Pirotu Radničkom i to je duel direktnih rivala u borbi za opstanak u ovom rangu takmičenja

Posle tri uzastopna poraza – poslednji je bio minulog vikenda u Kruševcu od IMT-a, Trajal je na 13. mestu tabele Prve lige Srbije, odnosno u tzv. zoni ispadanja. Prvog maja „gumarima“ je radna subota, sa gostovanjem direktnom rivalu u borbi za opstanak, pirotskom Radničkom, koji ima samo bod manje od Kruševljana i takođe grčevito traži slamku spasa u predstojećoj utakmici.

„Biti ili ne biti“ – tako naredni meč najavljuje pomoćni trener Trajala Bojan Marjanović:

– Nismo imali dobrih i pozitivnih rezultata u međusobnim duelima sa Radničkim u poslednje dve godine, čak tri puta su nas dobili. Nadam se da je sada red na nas da izborimo pozitivan rezultat, posebno jer nam je ova utakmica od posebnog značaja.

Kadrovska situacija, rekao je dalje Marjanović, u ovom trenutku nije dobra, tako da tim Trajala. u subotu neće moći da istrči u optimalnom sastavu.

– Todorović i Terzić imaju probleme sa povredama, Dušan Punoševac je pod kartonima, Stepanović je bolestan, pod virusom, Trajković isto, tako da je sigurno da ovi igrači neće biti u sastavu, ostali su u konkurenciji i siguran sam da će dati sve od sebe protiv Radničkog.

EkipaTrajala je u poslednjih pet utakmica osvojila samo jedan bod i svi krediti su potrošeni. Igrači su toga svesni i nemaju drugog izbora nego da u Pirotu pruže maksimum kako bi došli do bodova.

– Ohrabrujuća je činjenica da smo ove nedelje izuzetno dobro radili. Svi igrači dobro znaju šta je potrebno da urade u subotu, a imali smo i kraći sastanak sa Upravom koja je uz nas i ima poverenje u ovaj tim – rekao je fubaler Igor Petrović.

Utakmica između 13. i 14. tima na tabeli igra se u subotu, u Pirotu, od 16 sati. Do kraja prvenstva Trajal dočekuje Kabel iz Novog Sada i OFK Žarkovo, a gostuje Radničkom u Kragujevcu i u Borcu u Čačku.

Tekst i foto: S.M.

Ostale vesti

back-to-top