Teleskopska oprema za osnovce

Postavljeno: 30.09.2020

Svim kruševačkim osnovnim školama svečano su uručeni setovi teleskopske opreme koje je obezbedilo Astronomsko udruženje “Eureka” u okviru projekta “Formiranje astronomskih sekcija”

“Eureka” je osmislila celogodišnji plan koga će se nastavnici pridržavati, biće realizovane razne aktivnosti kao što su radionice i teleskopska posmatranja, a svim školama su dodeljeni setovi koji sadrže mikroskop, teleskop, dvogled, kao i udzbenik iz astronomije i Mali vodič za buduće astronome amatere.

– Ovo je veliki događaj za naše Udruženje i za svu decu koja od danas dobijaju priliku da zakorače u svet astronomije i svemira, koja je malo zastupljena u obrazovanju. Naše Udruženje već 10 godina promoviše ovu nauku i želimo da damo lep primer i drugim gradovima. Dragi direktori i profesori, želim vama i vašim učenicima puno uspeha u istraživanju kosmosa, stojimo vam na raspolaganju – kaže Miloš Stanković, predsednik astronomskog udruženja “Eureka”.

Projekat “Formiranje astronomskih sekcija” je finansijski podržao Grad Kruševac u u okviru Lokalnog akcionog plana za decu za ovu godinu.

– Grad Kruševac je ukupno izdvojio milion dinara, a pored ovog podržani su i mnogi drugi projekti čiji je cilj stvaranje boljih uslova za kvalitetno školovanje, usavršavanje i provođenje slobodnog vremena dece. Grad će uvek podržati sve idejge koje za cilj imaju unapređenje naše lokalne zajednice i koji će ljubav prema nauci i istraživanju usaditi u duh naše dece. Ponosni smo što možemo da podržimo ovakve kreatvne ideje i nadamo se da će u budućnosti biti još ovakvih projekata – navodi Jovanović.

M.S.

Ostale vesti

Komentari

  1. StNikola kaže:

    Ovaj teleskop kosta 7900 x 19 skola = oko 150 hiljada plus ove knjizice neka sve izadje na 200 hiljada… Gde ide ostalih 800 hiljada dinara nasih para? Ovim teleskopom mozes da vidis samo malo vece tackice od planeta suncevog sistema, nego golim okom…

1 thought on “Teleskopska oprema za osnovce

Comments are closed.

back-to-top