U Trsteniku ponovo proglašena vanredna situacija

Postavljeno: 30.09.2020

Zbog naglog porasta obolelih od korona virusa, u Trsteniku je proglašena  vanredna situacija.  Od ukupno 11 novozaraženih u Rasinskom okrugu tokom poslednjih nekoliko dan, deset je iz te opštine

U obrazloženju odluke za uvođenje vanredne situacije u Trsteniku navodi se da je u toj opštini pogoršana epidemiološka situacija, a da je ispitivanjem kontakata dokazano prenošenje bolesti u kafićima, te nepoštovanje propisanih preventivnih mera od strane građanstva. Kako bi se sprečilo dalje širenje koorna virusa, proglašena je vanredna situacija i naloženo sprovođenje  posebnih mera .

Inače, sa deset novoobolih u poslednjih nekoliko dana, u Trsteniku se broj zaraženih od korona virusa  popeo na 101, a jedan novoboleli registrovan je i u Ćićevcu, što je ukupno 55 zaraženih do sada u toj opštini.

U ostalim opšinama Rasinkog okruga epidemiološka situacija  je za sada  stabilna. Prema podacima nadležnih službi, najveći broj obolelih od proglašenja pandemije, registrovan je u Kruševcu gde je do sada zaraženo 888 osoba. U Aleksandrovcu ih je 261, u Brusu 115, dok je u Varvarinu korona virus potvrđen kod ukupno 67 lica.Virus korona potvrđen je i kod troje učenika, dvoje iz Trstenika i jednog iz Aleksandrovca,  dok među nastavnicima nije bilo zaraženih.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke Bolnice trenutno su smeštena tri pacijenta. Ukupno je do sada iz Rasinskog okruga na analizu poslato 12.245 uzoraka, a pod zdravstvenim nadzorom  bilo je 4.283 lica. 

Od početka epidemije ukupno je u Okrugu registrovano 1.487 obolelih, a bitku sa kovidom  uzgubila su 53 lica.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top