Svečano otvaranje novoizgrađenog igrališta odbojke na pesku

Postavljeno: 28.06.2024

Novi teren odbojke na pesku je izgrađen sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uz učešće Grada Kruševca. Uložena sredstva iznose 18 miliona dinara, a igralište je dato na upravljanje Sportskom centru  Kruševac

Nakon intoniranja himne Dečijeg hora OŠ „Nada Popović“, prisutnima se obratio gradonačelnik Kruševca, Ivan Manojlović.

– Naša sportska infrastruktura je bogatija za još jedan teren, odnosno igralište odbojke na pesku. U Kruševcu postoje šest odbojkaških klubova sa preko 800 mladih odbojkaša i odbojkašica. Ovo je još jedna potvrda odlične saradnje koju Grad Kruševac ima sa republičkom Vladom. Mnoge projekte smo realizovali uz njihovu pomoć, a nadam se da ćemo tako nastaviti i ubuduće. Takođe, ovom prilikom bih se zahvalio i Trayal korporaciji koja je drugi stub u finansijskoj pomoći kruševačkom sportu.

O samoj saradnji sa kruševačkom Gradskom upravom govorio je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Đorđe Dabić.

– U narednom periodu ćemo nastaviti da sarađujemo sa Gradom Kruševcom na način kao i do sada. Prethodnih godina smo zajedno ulagali značajna sredstva u Halu sportova, sportsku infrastrukturu parka na Bagdali, kao i u ovaj teren. Pozivan Grad Kruševac da i naredne godine aplicira za sredstva našeg ministarstva, a mi ćemo se potruditi da izađemo u susret njihovim potrebama.

– Sport nije samo Novak Đoković, Nikola Jokić, Ivana Španović… Sport podrazumeva i nastavnike fizičkog vaspitanja, kao i rekreativce. Upravo ovaj objekat mogu da koriste svi, a nadamo se da će upravo na njima stasati buduće svetske, evropske i olimpijske šampionke koje će zameniti Tijanu Bošković i Maju Ognjenović. Rekreativne i nastavne aktivnosti predstavljaju osnovnu misiju našeg ministarstva, kako bi zajedno sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom zdravlja vodili računa o zdravlju nacije – rekao je ministar sporta, Zoran Gajić.

Svečanost je okončana nastupima Kluba ritmičke gimnastike „Nika“ i Karate kluba „Kruševac“, kao i odbojkaškom utakmicom revijalnog karaktera igrača Odbojkaškog saveza Kruševca.

N.L.

 

Ostale vesti

back-to-top