Sve veće interesovanje za putovanja: Prvi maj prava prilika za kraći put

Postavljeno: 28.04.2022

Prvi maj idealna je prilika za one koji su u mogućnosti i imaju vremena da naprave kratak odmor i putuju po Srbiji ili u inostranstvo

Ove godine, po rečima vlasnika turističkih agencija, naši sugrađani najviše su zainteresovani za aranžmane koji traju od dva do četiri dana.

-Za Prvi maj najprimamljiviji je Istanbul, Budimpešta ali i Sarajevo, Trebinje, te više destinacija u Italiji. To su apsolutno najtraženije lokacije oko ovih praznika. Uz navedene, veliku pažnju privlači i Ohrid- rekla je Katarina Andrejić ispred turističke agencije Soletico.

Ona dodaje da su u pitanju putovanja koja obuhvataju dve noći, te da je reč o turama koje koštaju od 60 do 100 evra.

Slične rezervacije beleži i turstička agencija HappyTravel.

-U poslednjih nekoliko dana beleži se porast interesovanja građana za putovanjima. Što se konkretno predstojećih praznika tiče, najveći broj zainteresovanih je za takozvane „izlete“. Uglavnom je reč o turama po Srbiji ali i Bosni i Hercegovini, a bilo je i nekoliko rezervacija za Italiju– govori vlasnik agencije, Vladimir Jovanović.

Iz pomenutih agencija navode da se beleži i povećano interesovanje za predstojeću letnju sezonu, te da je jasno da su se naši sugrađani uželeli odmora nakon perioda pandemije.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top