Humanitarne akcije povodom Prvog maja

Postavljeno: 03.05.2018

Kolo sprskih sestara je prvi put ove godine povodom Praznika rada organizovalo akciju dobrotvorne prodaje slatkiša. Cilj je bio da se prikupi novac za kupovinu aspiratora za dečije odeljenje kruševačke Bolnice

– Desetak članica je spremalo slatkiše. Odlučile smo da akciju organizujemo za Prvi maj kako bi postala tradicionalna – objasnila je članica Kola srpskih sestara, dr Dara Virijević.

Sugradjani su za slatkiše kojima su se posluživali ostavljali prilog po želji. Ista akcija održana je i narednog jutra, na uranku na Bagdali, a članice Kola srpskih sestara su najavile još ovakvih aktivnosti.

Kolo je, inače, u nedavnoj akciji u saradnji sa Bankom hrane prikupilo oko 250 kilograma namirnica koje su preko ovdašnjeg Crvenog krsta podeljene najugroženijim sugradjanima.

Povodom  Prvog maja štand u centru grada je u predvečerje tog praznika imalo i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti.

– Drštvo prvi put organizuje akciju povodom obeležavanja Praznika rada. Želimo da svim Kruševljanima pokažemo da je zdravlje najbitnije, da ih podsetimo da u Kruševcu radi Savetovalište za dijabetes kao i da svakog dana mogu da dodju u prostorije Društva na petom spratu Doma sindikata. Tu smo za sve sugradjane koji imaju šećernu bolest, ali i za sve one koji žele da spreče gojaznost, visok krvni pritisak i šećer – kazala je Latinka Milojević, generalni sekretar Saveza za borbu protiv šećerne bolesti Srbije i predstavnik pacijenata obolelih od šećerne bolesti.

Tokom akcije društva sugradjanke i sugradjani su mogli besplatno da izmere šećera u krvi i krvni pritisak.

U Kruševcu je registrovano oko 15 hiljada obolelih od šećerne bolesti.

Ostale vesti

back-to-top