Subvencije hotelijerima u 70 gradova i opština, na spisku i Kruševac

Postavljeno: 07.09.2020

Javni poziv za podršku hotelskoj industriji zbog poteškoća u poslovanju usled pandemije korona virusa otvoren je do 15. septembra, a na spisku od 70 gradova i opština koji mogu da ostvare pravo na ovu subvenciju našao se i Kruševac. Reč je o bespovratnim sredstvima namenjenim kategorizovanim hotelima , garni i apart hotelima u privatnom vlasništvu, a takvih je četiri na području grada Kruševca

Kako je navodi u javnom pozivu koji je raspisalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, da bi privredni subjekt ostvario pravo na bespovratna sredstva, neophodno je da poseduje rešenje o kategorizaciji ili da je zahtev upućen zaključno sa 1. septembrom 2019. godine, da nije pokrenut stečajni postupak, te da se ne sprovodi finansijsko restrukturiranje ili postupak likvidacije.

Sredstva se dodeljuju u iznosu 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici , a pravo na korišćenje subvencija privredni subjekti gube ukoliko u periodu od 15. avgusta do 31.decembra ove godine smanje broj zaposlenih za više od deset dosto.

Obrazac zahteva za korišćenje sredstava može se preuzeti sa zvanične internet prezentaciji Ministarstva www.mtt.gov.r, a zahtev se podnose ministarstvu , na adresu Omladinskih brigada 1, 11 070 Novi Beograd.

Spisak korisnika kojima će biti odobrena bespovratna sredstva biće objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a korisnici kojima sredstva budu odobrena treba da otvore namenske račune u Upravi za trezor u svojim filijalama.

Za podršku radu hotelske industrije Srbije u vreme pandemije korona virusa ukupno je izdvojeno 1, 46 miliona dinara, javni poziv je otvoren do 15. septembra, a hotelijeri će novac dobiti najkasnije u prvoj nedelji oktobra.
Od ukupno 145 lokalnih samouprava u Srbiji, na spisku za subvencije hotelijerima je 70 gradova i opština, među kojima i Kruševac.. Uslove da konkurišu za bespovratna sredstva u tom gradu ispunjavaju četiri hotela .Na Jastrepcu nema hotela koji su u privatnom vlasništvu, dok su u Ribarskoj Banji svi privatni smeštajni kapaciteti registrovani kao domaća radinost i ne ispunjavaju uslove za dodelu ovih bespovratnih sredstava.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top