Ponovo radi pozorište – ali na otvorenom

Postavljeno: 07.09.2020

Predstavom „Tri praseta“, Kruševačko pozorište otvara ovogodišnju pozorišnu sezonu u našem gradu. Dečija predstava po Andersenovoj bajci i u režiji Zorana Lozančića igraće se u nedelju  20. septembra na otvorenom, na Trgu glumaca (nekadašnjem Trgu mladih) u 19 sati. Pre toga, 13. septembra će deo ansambla Kruševačkog zajedno sa kolegama iz niškog Narodnog pozorišta sa koprodukcijskom predstavom „Kako vam drago“, rađenom u saradnji sa Nišvil džez festivalom, gopstovati na Šekspir festivalu u Čortanovicima

Do kraja septembra na otvorenoj sceni na Trgu glumaca Kruševačko pozorište izvešće još jednom „Tri praseta“, u sredu 24. septembra i „Ružno pače“, takođe u režiji Zorana Lozančića, u nedelju 27. septembra. Obe predstave počinju u 19 sati. 

U subotu, 26. septembra od 19,30 publika može na Trgu glumaca pogledati monodramu Biljane Jocić „Muškarci“. 

Kada je reč o gostovanjima, osim na Šekspir festivalu u Čortanovcima, predstava „Kako vam drago“ po tekstu Viljema Šekspira i u režiji Nikite Milivojevića, gostuje i na festivalu Teatar u tvrđavi Smederevo. 

Kruševački ansambl tokom septembra očekuje još i gostovanje na festivalu Pozorište u Aleksincu, gde će igrati dečiju predstavu „Mačak otišao u hajduke“ po motivima iz proze Branka Ćopića. Adaptaciju i režiju ove predstave potpisuje Aleksandar Pejaković. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top