Stiže Izložba Dejana Bogojevića  „Verzija vizije“

Postavljeno: 16.03.2022

Izložba „Verzija vizije“ biće sutra otvorena u Galeriji kruševačkog Kulturnog centra. Postavka dela ovog svestranog autora obuhvata vizualije, strip, mejl art Otvaranje je zakazano za 19 sati.

Dejan Bogojević je multimedijalni stvaralac: likovni umetnik, književnik, antologičar, likovni kritičar, književni kritičar, esejist. Piše poeziju, prozu, dramu, haiku poeziju, književnu i likovnu kritiku, eseje…

Izlagao je na 73 samostalne i više od 300 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, dobitnik je više nacionalnih i internacionalnih umetničkih nagrada, a autor je i nekoliko velikih kulturnih projekata. Zastupljen je u svetskim strip antologijama 2000. i 2002. i svetskoj mejl art antologiji 2003.

Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije, Udruženja književnika Srbije, Udruženja stripskih umetnika Srbije (po pozivu), Udruženja dramskih umetnika Srbije (po pozivu). Predsednik je  Haiku društva Srbije i „ART grupe AKT“. Član je i Udruge „DADAnti“ iz Splita (Hrvatska).  Aktivan u brojnim međunarodnim edukativnim projektima. Živi i stvara u Valjevu.

Izložbena postavka „Verzija vizije“ će posetiocima biti dostupna do 31. marta

N.G.

 

Ostale vesti

back-to-top