Stefanović iz Kruševca u reprezentaciji Slovenije

Postavljeno: 03.09.2022

U životu bivšeg vaterpoliste kruševačke Rasine Vukašina Stefanovića (20), sada člana ljubljanskog Slovana i reprezentacije Slovenije, sve je besprekorno u karijeri. Jedini levoruki igrač u nacionalnom timu Slovenije u zadnji čas je dobio slovenačko državljanstvo i na svoju i radost selektora seniorskog tima ovaj momak igra na Evropskom prvenstvu u Splitu.

Zanimljivo je da je mladić iz Lazarevog grada u duelu Slovenije i Srbije postigao gol za u mreži Srbije, koja je dobila ovaj susret.

Trener Rasine Aleksandar Milovanovic, godinama učitelj Vukašina Stefanovića, srećan je na dosadašnji učinak rasnog strelca.

– On je od početka treniranja u Rasini pokazao da je talentovan. Napredovao je velikom brzinom. Odlučio je da upiše Fakultet za sport u Ljubljani i da tamo nastavi vaterpolo karijeru. Slovenci su u njemu prepoznali kvalitetnog igrača i podatak da je bio i najbolji strelac nacionalnog šampionsta, dovoljno svedoči  da mu je mesto i u drzavnom timu – ističe Aleksandar Milovanović.

Vukašin Stefanović je, za sada, usamljeni primer meteorskog uspeha  u vaterpolu. Stećan je i njegov prvi učitelj Aleksandar Milovanović iz VK Rasina, posvećen radu sa mlađim kategorijama, razumljivo i roditelji.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top