+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » SSP: “Umesto praznika demokratije izbori su legalizacija otimačine SNS-a”

SSP: “Umesto praznika demokratije izbori su legalizacija otimačine SNS-a”

Govoreći o lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima koji su raspisani za 26. april član Predsedništva Stranke slobode i pravde Ivan Mandić rekao je da „izbori treba da budu praznik demokratije, što u Srbiji i Kruševcu nije slučaj”

Imamo iskustvo sa mnogih prethodnih izbora koje nam dokazuje da je demokratija u Srbiji nemoguća misija. Setimo se 2016. godine i Lučana, pre toga parlamentarnih izbora i prebijenih opozicionih aktivista u Kruševcu, a potom i razbijenih glava opozicionih lidera. To je ono što SNS nudi građanima, u tome mi nećemo učestvovati – rekao je član Predsedništva Stranke slobode i pravde Ivan Mandić na konferenciji za novinare kruševačkog Odbora te stranke. 

On je naveo da je odmah nakon raspisivanja izbora počelo prikupljanje potpisa za izborne liste te da su “zaposleni u javnim preduzećima pod prisilom SNS-a morali da dodju da potpišu za listu te stranke”. 

– Njima je direktno ugroženo biračko pravo, ugrožen je njihov demokratski kapacitet, oni su taoci i žrtve ovog režima. U takvim uslovima ne postoji ni jedan argument za izlazak na izbore – rekao je Mandić. 

On je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Evropskoj uniji obećao da neće biti funkcionerske kampanje, kazavši da je “naravno slagao, jer kao predsednik republike, kao predsednik svih građana Srbije nosi izbornu listu SNS-a, Aleksandar Vučić –  za našu decu”.

To nije za moje dete, nije za decu građana Kruševca i Srbije, to je za njihovu, funkcionersku decu. Dok naša deca nemaju za udžbenike, za užine, za lečenje, za osnovna sredstva za život, njihova deca letuju na Kribima, provode dane na fudbalskim stadionima širom sveta – naveo je Mandić.  

Uveren je da kandidati SNS –a na listama nisu zbog ideologije i vere u to da njihova stranka radi u interesu građana Srbije već da su tu isključivo zbog svog interesa, koji se završava nakon tri meseca privremeno – povremenih ugovora u javnim preduzećima. 

Neće vas zaposliti na duže od tri meseca privremeno – povremenih poslova – poručio je Mandić objasnivši da se obraća kadrovima SNS-a i njihovim glasačima. 

Mere represije u Kruševcu i Srbiji su strašne, naravno da nećete videti ni jednog opozicionog lidera ni na jednoj nacionalnoj frekvenciji, ni na jednom lokalnom mediju, naravno da opozicija neće imati izborne uslove i medijsku pažnju kakvu ima SNS. Zbog svega navedenog nećemo da učestvujemo u legalizaciji kriminala, pljačke i otimačine SNS-.a, nećemo da učestvujemo na nameštenim izborimai  još jednom pozivamo građane u bojkot – kazao je on. 

J.B. 

Govoreći o lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima koji su raspisani za 26. april član Predsedništva Stranke slobode i pravde Ivan Mandić rekao je da „izbori treba da budu praznik demokratije, što u Srbiji i Kruševcu nije slučaj” - Imamo iskustvo sa mnogih prethodnih izbora koje nam dokazuje da je demokratija u Srbiji nemoguća misija. Setimo se 2016. godine i Lučana, pre toga parlamentarnih izbora i prebijenih opozicionih aktivista u Kruševcu, a potom i razbijenih glava opozicionih lidera. To je ono što SNS nudi građanima, u tome mi nećemo učestvovati – rekao je član Predsedništva Stranke slobode i pravde Ivan Mandić…

Review Overview

Rejting korisnika 2.34 ( 7 glasova)
x

Proveri i

Komunalna milicija: Pune ruke posla u vreme vanrednog stanja

Od u proseku 35 prijava građana dnevno tokom vanrednog stanja, najviše je bilo  zbog kršenja policijskog časa, okupljanja na otvorenom, ...

Ukinuto odeljenje u Srednjoj školi u Varvarinu, sindikat najavio protest

Nakon što Ministarstvo prosvete ovogodišnjim Konkursom za upis nije predvidelo odeljenje ekonomskog tehničara u varvarinskoj Srednjoj školi sindikat te škole ...

Zaprašivanje protiv komaraca na 470 hektara voda 

Zaprašivanje radi suzbijanja larvi komaraca obavljeno je tokom pretohodnih dana na površini od 470 hektara voda na području KruševcaReč je ...

U Napretku optimizam pred subotnji „derbi juga“

Subotnjim mečom protiv Radničkog iz Niša, Napredak posle dvomesečne pauze nastavlja superligaško takmičenje. Utakmicu će igrati bez navijača na tribinama, ...

Počinju sa radom ambulante „Bivolje“ i „Balšićeva“

Zdravstvena stanica  „Bivolje“ počinje sa radom 1.juna, dok će ambulanta „Balšićeva“ pacijente ponovo primati najverovatnije od 5. juna. Postepeno se ...