SSP: “Umesto praznika demokratije izbori su legalizacija otimačine SNS-a”

Postavljeno: 05.03.2020

Govoreći o lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima koji su raspisani za 26. april član Predsedništva Stranke slobode i pravde Ivan Mandić rekao je da „izbori treba da budu praznik demokratije, što u Srbiji i Kruševcu nije slučaj”

Imamo iskustvo sa mnogih prethodnih izbora koje nam dokazuje da je demokratija u Srbiji nemoguća misija. Setimo se 2016. godine i Lučana, pre toga parlamentarnih izbora i prebijenih opozicionih aktivista u Kruševcu, a potom i razbijenih glava opozicionih lidera. To je ono što SNS nudi građanima, u tome mi nećemo učestvovati – rekao je član Predsedništva Stranke slobode i pravde Ivan Mandić na konferenciji za novinare kruševačkog Odbora te stranke. 

On je naveo da je odmah nakon raspisivanja izbora počelo prikupljanje potpisa za izborne liste te da su “zaposleni u javnim preduzećima pod prisilom SNS-a morali da dodju da potpišu za listu te stranke”. 

– Njima je direktno ugroženo biračko pravo, ugrožen je njihov demokratski kapacitet, oni su taoci i žrtve ovog režima. U takvim uslovima ne postoji ni jedan argument za izlazak na izbore – rekao je Mandić. 

On je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Evropskoj uniji obećao da neće biti funkcionerske kampanje, kazavši da je “naravno slagao, jer kao predsednik republike, kao predsednik svih građana Srbije nosi izbornu listu SNS-a, Aleksandar Vučić –  za našu decu”.

To nije za moje dete, nije za decu građana Kruševca i Srbije, to je za njihovu, funkcionersku decu. Dok naša deca nemaju za udžbenike, za užine, za lečenje, za osnovna sredstva za život, njihova deca letuju na Kribima, provode dane na fudbalskim stadionima širom sveta – naveo je Mandić.  

Uveren je da kandidati SNS –a na listama nisu zbog ideologije i vere u to da njihova stranka radi u interesu građana Srbije već da su tu isključivo zbog svog interesa, koji se završava nakon tri meseca privremeno – povremenih ugovora u javnim preduzećima. 

Neće vas zaposliti na duže od tri meseca privremeno – povremenih poslova – poručio je Mandić objasnivši da se obraća kadrovima SNS-a i njihovim glasačima. 

Mere represije u Kruševcu i Srbiji su strašne, naravno da nećete videti ni jednog opozicionog lidera ni na jednoj nacionalnoj frekvenciji, ni na jednom lokalnom mediju, naravno da opozicija neće imati izborne uslove i medijsku pažnju kakvu ima SNS. Zbog svega navedenog nećemo da učestvujemo u legalizaciji kriminala, pljačke i otimačine SNS-.a, nećemo da učestvujemo na nameštenim izborimai  još jednom pozivamo građane u bojkot – kazao je on. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top