SSP: „Spontani skup naprednjaka je izvrgavanje ruglu žrtava njihovog režima“

Postavljeno: 05.12.2019

Govoreći o skupu pristalica Srpske napredne stranke, koji je u ponedeljak održan u Kruševcu pod sloganom „Stop krvavom scenariju“, član Predsedništva Stranke slobode i pravde i predsednik kruševačkog Inicijativnog odbora Ivan Mandić kazao je da je „spontano okupljanje“ pod tim sloganom „izvrgavanje ruglu svih žrtava naprednjačkog terora“

Simpatizeri i pristalice SNS su  2. decembra održali u Kruševcu šetnju podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a kako su naveli njihovi predstavnici, do okupljanja je došlo spontano.  

Pokazujući fotografije krvavih lica opozicionih aktivista iz različitih gradova Mandić je na konferenciji za novinare kruševačkog Odbora SSP-a kazao da je „to krvavi scenario koji prave naprednjaci tokom prethodnih osam godina vlasti“.

SSP pita građane koji su šetali pognutih glava, sakriveni iza stranačkih flajera, da li mogu da pokažu neku od slika žrtava, kako to naprednjaci vole da kažu, terora i nasilja nas opozicije – naveo je on.

Upitao je građane, koji su tog dana šetali, da li su možda izašli na ulicu zbog grejanja, zbog najavljene prodaje „14. oktobra“, zbog toga što je više od 20 apoteka ugašeno u seoskim sredinama, da li su protestovali protiv prodaje Pionirskog parka, protiv privatizacije svih hotela na Jastrepcu, objasnivši da „kada se privatizuje ceo grad onda ti privatnici, oligarhija, sve što imaju ulažu samo u svoju decu.“ 

Istakao je da se „spontani skup“ desio tako što su koordinatori SNS –a  obaveštavali svoje članstvo, ali i one koji nisu članovi, da se spontano okupe ispred stranačkih prostorija. 

Taj skup čak nije ni prijavljen policiji, da li to znači da i mi iz opozicije treba da se ubuduće spontano okupljamo iz raznih razloga i da ne prijavljujemo skupove policiji – upitao je on. 

Mandić je kazao da će SSP u narednom periodu pozvati „ljude koji će šetati ponosno i uzdignutog čela protiv svega ovoga nenormalnog što nam se servira u gradu“.  

Ponovio je da će ta stranka bojkotovati, kako je naveo, lažne izbore koje će Srpska napredna stranka raspisati na proleće. 

J.B.

Ostale vesti

back-to-top