„Sportsko leto“ u avgustu – ukoliko epidemijska situacija dozvoli

Postavljeno: 28.07.2021

Tradicionalna manifestacija „Sportsko leto“ koju organizuje Sportski savez grada Kruševca biće održana, ukoliko epidemijska situacija dozvoli, u avgustu. Posetioci mogu da očekuju niz turnira počev od odbojke i fudbala na pesku, street basketa, kraulijade kao i tradicionalni turnir u badmintonu, a sve aktivnosti će za građane Kruševca biti besplatne

Svi programi se održavaju na otvorenom prostoru tako da se nadamo da ćemo imati priliku da nakon jedne godine pauze realizujemo manifestaciju „Sportsko leto“ – kaže za KruševacGrad tehnički sekretar Sportskog saveza, Aleksandar Nikolić.

U narednom periodu Sportski savez grada Kruševca organizuje i akciju tesitranja motoričkih sposobnosti đaka u cilju rane selekcije sportista i usmeravanja u određene sportske grane.

Pre pandemije ovu aktivnost realizovali smo u školama sa đacima iz četvrtog i petog razreda, a kada je pandemija počela škole nam više nisu bile na raspolaganjau tako da smo prošle godine radili testiranje motoričkih sposobnosti perspektivnih kruševačkih sportista, u pitanju su bili kadeti i juniori – ističe on.

Kako ove godine, po svemu sudeći, škole ponovo neće biti dostupne planirano je ponovno testiranje motoričkih sposobnosti perspektivnih sportista grada Kruševca.

Ovog puta to će biti kategorije pionira, kadeta i juniora, po 30 najuspešnijih na osnovu predloga trenera i sportskih organizacija imaće priliku da odradi testove motoričkih sposobnosti koji će biti besplatni, a na osnovu kojih ćemo sa stručnjakom iz oblasti fizičke kulture Lazarom Toskićem uraditi analizu testova i dati predloge trenerima o usmerenjima u daljem sportsko-trenažnom radu – objašnjava Aleksandar.

Kruševački Sportski savez pripremio je povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja Grada publikaciju pod nazivom „Kruševački sport kroz istoriju“ čiji je autor naš sagovornik, promocija se očekuje početkom avgusta.

U pitanju je mala monografija razvoja kruševačkog sporta koja će 450 strana da oslika razvoj sporta od 1896. godine pa sve do današnjeg dana i obuhvatiće oko 38 sportova koji su se u tom periodu razvijali i postojali u našem gradu. Potrudićemo se da na promociju pozovemo sve zaslužne sportiste, bivše i sadašnje, i da na verodostojan način prezentujemo tu publikaciju. Sportisti i sportski radnici su u Kruševac donosili sve medalje različitog sjaja, sa svih svetskih i evropskih prvenstava, jedino nisu doneli Olimpijsku medalju i to treba da bude cilj sadašnjim i budućim sportistima, da teže ka tome da u Kruševac jednog dana stigne i Olimpijska medalja – napominje Aleksandar Nikolić.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top