Letnja scena AKC „Gnezdo“

Postavljeno: 14.07.2023

Večeras od 18h počinje „Letnja scena AKC Gnezdo“.

Manifestacija predstavlja završnicu četvrtog međunarodnog volonterskog kampa i biće održana na otvorenom u sedištu „AKC Gnezdo“.

Program Letnje scene obuhvatiće:

Predavanje „Backpacking“ kako putovati svetom sa malo novca?

Šta je to backpacking i zašto je bitno da mladi ljudi putuju širom sveta? Koliko vam je novca potrebno za takav put i kako doći do njega?

Kako planirati troškove tokom puta i na koji način ekonomisati? Da li je ovakvo putovanje bezbedno? Kad i kako doneti odluku i kako istu saopštiti roditeljima? O ovim i mnogim drugim pitanjima sagovornik je Arsen Krsmanović koji je na ovakav način pet i po godina putovao po Južnoj Americi.

Nakon Arsena nastupiće pevački ansambl hora „Biser“. Nastup će biti praćen humanitarnom izložbom radova sa radionica koje su napravili članovi Udruženja za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama „Osmeh na dlanu“ Kruševac u partnerstvu sa Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom Kruševac po projektima „Čarobna bašta boja“ i „Šetnja po slovima od A do Š“.

Za kraj je planirana predstava „Virus“ u produkciji Velikogradištanske gitarijade koja se bavi osnovnim problemima osoba koje su obolele od HIV virusa, ali u edukativnom delu i o svim drugim marginalizovanim grupama, po najrazličitijim osnovama. Na ovaj način promoviše se Velikogradištanska gitarijada i podstiču neafirmisani bendovi da se prijave i pošalju svoje demo snimke na gitarijadu. Ovo gostovanje je podržala Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije kroz festival „Na sopstveni pogon“.

M.M.

Ostale vesti

back-to-top