Sportske priče: Kako je golgeter Napretka Dragoljub Kostić pokraden za gol u Sarajevu, pa je titulu najboljeg strelca Prve lige morao da podeli sa Safetom Sušićem

Postavljeno: 15.08.2021

Dragoljub Kostić golgeter FK Napedak, u sezoni 1979/1980. godine, na najblaže rečeno čudan način, morao je da podeli titulu prvog strelca u Jugoslaviji sa Safetom Sušićem

Mrtva trka dvojice vrsnih fudbalera bila je do utakmice Napretka na Grbavici. Tada su domaćini pogodak Draoljuba Kostića u zapisniku pripisali Novici Kostiću, pa su tako Sušiću omogucili da na gostovanju Sarajeva Dinamu u Zagrebu jednim pogotkom izjednači Kostićev rekord.

– Da smo mi imali dresove Crvene zvezde, na primer, to i mnogo toga drugog ne bi nam se desilo. Podela titule golgetera Prve lige je smešna – komenatriše danas za KruševacGrad Miloš Rajković koji je u to veme bio predsednik Napretka i Zajednice prvoligaša.

Rođeni golgeter Dragoljub Kostić u FK Priština igrao je od 1968. do 1976. godine.

– Tada se Napredak zainteresovao za mene i ostao sam u Napretkovom timu sve do 1982. godine. Bilo nam je lepo. Meni posebno, jer sam matirao mnoge protivničke golmane širom bivše Jugoslavije – priseća se Kostić.

– Priča o podeli titule najboljeg strelca u državi nikako ne umanjuje moj i učinak trenera Napretka. To neka služi na čast onima koji su to izrežirali. Važno je da smo mi iz Napretka svuda i na svakom mestu bili rado viđeni gosti – dodaje Dragoljub Kostić.

Posle titule, Kostić je imao primamljive ponude, naročito iz Francuske, ali voljom čelnika Napretka do transfera nije došlo.

Dragoljub Kostic je fudbalsku karijeru završio igrajući u Jedinstvu iz Paraćina od 1982. do 1986. godine. Jedno vreme je bio učitelj mlađih selekcija Napretka.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top