Događaj o kom nismo pisali: Manifestacija “Duša tromoravlja”, po peti put

Postavljeno: 15.08.2021

Na mestu gde se sastaju Južna i ZapadnaMorava i čine Veliku Moravu, najveću srpsku reku, održana je peta po redu poetsko muzička manifestacija „Duša tromoravlja“. Ovogodišnje pesničko saborovanje organizovano je u prekrasnom ambijentu Etno kuće „Moravski do“, iznad Grad Stalaća pored Južne Morave

Organizator pesničkog skupa bio je Borivoje Bora Vidojković, pesnik iz Ćićevca koji je osmislio i vodio kompletan program, a podržali su ga Udruženje pesnika Srbije – Poezija SRB sa sedištem u Kruševcu i Književni klub “Dušan Matić” iz Ćuprije.

Svoju poeziju govorili su Slađana Bundalo, Miroslav Živanović, Bogdan Jevtić, Ljiljana Tamburić, Gradimir Karajović, Milosav Đukić Đuka, Prvoslav Pendić Penda, Ljubodrag Obradović, Sabah Al Zubeidi, Mile Lazarević, Hranimir Hrane Milojković, Ljubiša Veljković, Marko Veljković, Branko Ćirović Ćiro, Miroslava Mira Smiljanić iz Grad Stalaća, Zdravko Sretenović i Miroslav Mitrović iz Bagrdana, Tomislav Simić i Aleksandar Drndarević iz Ćuprije.

U muzičkom programu nastupili su Miroslav Stamenković Linda sa svojim naslednikom unukom Đorđem na harmonici i gitarista Dejan Živković, a pored pesnika i muzičara manifestaciji je prisustvovala dr Mirjana Krkić, predsednica opštine Ćićevac i drugi gosti.

Na manifestaciji su dodeljene nagrade i pohvale za ostvarene rezultate u protekloj godini. Za pesnikinju i pesnika Tromoravlja proglašeni su Slađana Bundalo i Miroslav Mića Živanović iz Kruševca. Kondir Gospođe Jelice pripao je Matildi Janković iz Ćuprije, a topuz Vojvode Prijezde Branku Ćiroviću Ćiri iz Ćićevca.

Nagrade je uručio predsednik žirija Ljubodrag Obradović, predsednik Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB sa sedištem u Kruševcu.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top